Aktualno

TOLUŠIĆ PORUČIO HOTELIJERIMA ‘Oni koji ne koriste hrvatske proizvode dugoročno idu sebi na štetu’

TOLUŠIĆ PORUČIO HOTELIJERIMA 'Oni koji ne koriste hrvatske proizvode dugoročno idu sebi na štetu'

Hotelijeri i hotelski lanci u Hrvatskoj trebali bi više koristiti hrvatske proizvode, a oni koji to ne čine dugoročno idu sebi na štetu – izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na radnom ručku u sklopu manifestacije Ministarstva poljoprivrede ‘Naše domaće, sada i ubuduće’ u petak u Hotelu Kompas.

-Turisti nisu glupi i znaju prepoznati kvalitetu hrane, kao što prepoznaju kvalitetu restorana, usluge ili smještaja. Stoga žele domaće i autohtono. Razgovaramo s hotelijerima i hotelskim lancima. Mnogi od njih koriste hrvatske proizvode i to prepoznaju i turisti. Bilo bi normalno da se u hotelima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nude vina s ovog područja. Ne samo zato što su lokalna, već jer su kvalitetna. Oni koji će raditi na takav kvalitetan način imat će u budućnosti puno bolje rezultate – istaknuo je Tolušić.

-U Dubrovačko-neretvanskoj županiji poljoprivreda i turizam idu zajedno i dobro su spojeni, ali i uvijek može biti bolje. Ova županija ima vrhunske poljoprivredne proizvode koje može plasirati u turizmu. Ministarstvo će pomoći novčanim sredstvima, zakonima, savjetom i promocijom – izjavio je Tolušić.

-Ovaj događaj poticaj na razmišljanje u smjeru da što više hrane s hrvatskih njiva i farmi dođe na hrvatske stolove. Na svakom stolu mora biti domaća hrana. Nastojimo pomoći OPG-ovima, a imamo problem s nepovoljnim indeksom razvijenosti. Jasno nam je da slabije razvijena područja Hrvatske imaju prioritet, ali mora postojati mjera između solidarnosti i potrebe ostalih da se razvijaju – rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

-Želimo kroz ovu promotivnu kampanju predstaviti dio prehrambene industrije koji koristi znakove izvornosti na domaćoj sirovini, ali i staviti naglasak na OPG-ove kao primarnu poljoprivrednu proizvodnju – istaknuo je ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

Na radnom ručku predstavljeni su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije te hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti Europske unije, a na manifestaciji su održane i radionice Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o novim mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist