Natrag
27.4.2018 03:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

TOLUŠIĆ NAKON OBILASKA 10 DISTRIBUTIVNIH CENTARA ‘Uništit ćemo tone mesa, najgore je u Dalmaciji’

21.11.2016 @ 18:57 Dulist.hr Aktualno

Podijelite:

Zadnjih dana Ministarstvo poljoprivrede provodi pojačane kontrole mesa. Imali smo redovne kontrole, sad smo ih pojačali. Sve što otkrijemo, javljamo. Javnost to mora znati – rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić za 24 sata otkrivši detalje nove afere sa zdravstveno neispravnim mesom. Prema njegovim riječima, situacija je najgora u Dalmaciji.

-Prošlog vikenda smo imali akciju. Obišli smo 10 distributivnih centara. U svih 10 smo utvrdili nepravilnosti. U nekoliko su iznimno teški slučajevi. Tone mesa će biti uništene. Kad dobijemo službene nalaze otkrit ćemo točno o kome se radi. Definitivno imamo problem. Imamo nered na tržištu. Ovako više ne možemo – izjavio je, među ostalima, ministar Tolušić, dodavši kako će kroz iduća dva dana stići službeni podatci kada će se o svemu izvijestiti javnost.
S druge strane, za Index je istaknuo kako je pronađeno meso kojemu je istekao rok trajanja i koje je prepakiravano, zamrzavano i stavljeno u prodaju s rokom trajanja na još dvije godine.

-To meso ni u kojem slučaju ne smije doći na police trgovačkih lanaca. Bit će i novčane kazne, a ići će i kaznene prijave, ovisi o prekršaju – rekao je Tolušić.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana