Aktualno

TOLUŠIĆ NAKON OBILASKA 10 DISTRIBUTIVNIH CENTARA ‘Uništit ćemo tone mesa, najgore je u Dalmaciji’

TOLUŠIĆ NAKON OBILASKA 10 DISTRIBUTIVNIH CENTARA 'Uništit ćemo tone mesa, najgore je u Dalmaciji'

Zadnjih dana Ministarstvo poljoprivrede provodi pojačane kontrole mesa. Imali smo redovne kontrole, sad smo ih pojačali. Sve što otkrijemo, javljamo. Javnost to mora znati – rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić za 24 sata otkrivši detalje nove afere sa zdravstveno neispravnim mesom. Prema njegovim riječima, situacija je najgora u Dalmaciji.

-Prošlog vikenda smo imali akciju. Obišli smo 10 distributivnih centara. U svih 10 smo utvrdili nepravilnosti. U nekoliko su iznimno teški slučajevi. Tone mesa će biti uništene. Kad dobijemo službene nalaze otkrit ćemo točno o kome se radi. Definitivno imamo problem. Imamo nered na tržištu. Ovako više ne možemo – izjavio je, među ostalima, ministar Tolušić, dodavši kako će kroz iduća dva dana stići službeni podatci kada će se o svemu izvijestiti javnost.
S druge strane, za Index je istaknuo kako je pronađeno meso kojemu je istekao rok trajanja i koje je prepakiravano, zamrzavano i stavljeno u prodaju s rokom trajanja na još dvije godine.

-To meso ni u kojem slučaju ne smije doći na police trgovačkih lanaca. Bit će i novčane kazne, a ići će i kaznene prijave, ovisi o prekršaju – rekao je Tolušić.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist