Natrag
21.2.2019 07:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Tko želi porez na nekretnine?

4.4.2013 @ 23:06 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Mi smo ga predlagali, dakle nije pitanje hoćemo li ga podržati – kazao je predsjednik Vlade RH Zoran Milanović odgovarajući na pitanje o mogućem uvođenju poreza na nekretnine u Hrvatskoj.

Podsjetimo, ministar financija Slavko Linić rekao je prethodno kako prijedlog ide na uži kabinet i da će Vlada donijeti odluku, dok je SDP-ov koalicijski partner HNS ponovio svoj stav protiv uvođenja takvog poreza.

– Postoje jako važne stvari, postoje važne stvari, postoje stvari oko kojih ne radite kompromise, postoje stvari oko kojih možete raditi kompromise. Dakle, naši koalicijski partneri imaju određene rezerve prema tom zakonu i prema tom konceptu i mi smo se potpuno razumjeli i nastavit ćemo razgovarati. Ništa nije o glavu, niti nam se pretjerano žuri – poručio je Milanović.

Nakon ministra gospodarstva i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić jasno je dala do znanja što HNS o tome misli, kazavši kako rasprava o porezu na nekretnine 'nije na dnevnom redu, niti će uskoro biti'.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana