Politika

Tko želi porez na nekretnine?

Tko želi porez na nekretnine?

Mi smo ga predlagali, dakle nije pitanje hoćemo li ga podržati – kazao je predsjednik Vlade RH Zoran Milanović odgovarajući na pitanje o mogućem uvođenju poreza na nekretnine u Hrvatskoj.

Podsjetimo, ministar financija Slavko Linić rekao je prethodno kako prijedlog ide na uži kabinet i da će Vlada donijeti odluku, dok je SDP-ov koalicijski partner HNS ponovio svoj stav protiv uvođenja takvog poreza.

– Postoje jako važne stvari, postoje važne stvari, postoje stvari oko kojih ne radite kompromise, postoje stvari oko kojih možete raditi kompromise. Dakle, naši koalicijski partneri imaju određene rezerve prema tom zakonu i prema tom konceptu i mi smo se potpuno razumjeli i nastavit ćemo razgovarati. Ništa nije o glavu, niti nam se pretjerano žuri – poručio je Milanović.

Nakon ministra gospodarstva i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić jasno je dala do znanja što HNS o tome misli, kazavši kako rasprava o porezu na nekretnine 'nije na dnevnom redu, niti će uskoro biti'.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist