Grad

Tko i za koliko savjetuje Vlahušića?

Tko i za koliko savjetuje Vlahušića?

Danas je silno popularno imati savjetnike. Tako i naš gradonačelnik Andro Vlahušić ima ni više ni manje nego šest savjetnika!

Njih pet službenici su Grada Dubrovnika, dok šesti nije gradski zaposlenik, već prima naknadu po ugovoru o djelu. Kako pišu iz gradske uprave, funkciju savjetovanja gradonačelnika, sukladno rješenju o opisu poslova, obavlja pet djelatnika. To su Dario Obradović, savjetnik za pravna pitanja, Suzana Kosović, savjetnik za trgovačka društva, Hrvoje Ivanišević, savjetnik za građevinarstvo, Baldo Franić, savjetnik za informatiku, Mario Tevšić, savjetnik za politički sustav i medije.

– Od toga prva četiri nabrojena savjetnika imaju koeficijent složenosti poslova radnog mjesta 4,45, a Mario Tevšić 2,95. Plaća u tijelima javne uprave definira se umnoškom koeficijenta složenosti poslova i osnovice za izračun plaće, sukladno Odluci o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Dubrovnika. Osnovica iznosi 3725 kuna – dodaju. To pak znači da Dario Obradović, Suzana Kosović, Hrvoje Ivanišević i Baldo Franić imaju mjesečnu plaću od 16 576,25 kuna, dok je plaća Maria Tevšića manja i iznosi 10 988,75 kuna.

Šesti savjetnik gradonačelnika Vlahušića je kapetan Riki Rosseti. No, on nije službenik Grada Dubrovnika. Sukladno tome, pišu iz gradske uprave, on je angažiran jer grad nema formalno nadležnost nad pomorstvom i morem. Rosseti tako ne prima plaću nego naknadu po ugovoru o djelu, a ona iznosi 8 000 kuna neto.

– U gradskoj upravi, zaposleno je 216 službenika i namještenika, podijeljenih u kategorije radnih mjesta prema Uredbi o klasifikaciji radnih mjesta u lokalnoj i područnoj samoupravi . Uredbom je definirano da u radna mjesta druge kategorije spadaju ona radna mjesta koja uključuju obavljanje poslova za koja su potreban posebna specijalistička znanja, sposobnosti i vještine, a dijele se u potkategorije: viši savjetnik specijalist, viši savjetnik, savjetnik i viši stručni suradnik – zaključuju iz Grada Dubrovnika.
Zanimalo nas je imaju li savjetnike i direktori gradskih poduzeća i ravnatelji javnih ustanova u kulturi. Saznali smo kako nitko nema savjetnike, osim direktora Sanitata Valentina Dujmovića. Na to radno mjesto imenovan je bivši direktor Niko Kapetanić.
– Sanitat ima sistematizirano radno mjesto stručni savjetnik na kojem je na neodređeno vrijeme od 18. studenog 2013. zaposlen Niko Kapetanić s plaćom od 12.100,00 kuna – odgovoreno nam je iz Sanitata. Ravnatelj JU Rezervat Lokrum nema savjetnika, ali zato ima zaposlenu pomoćnicu za promidžbu i razvoj, a to je Kristina Ćurčija.

Moramo spomenuti kako direktoru Vodovoda Peru Miškoviću naš upit na temu savjetnika nije nikako bio po volji pa nam je poslao odgovor u kojem je istaknuo kako u Pravilniku o sistematizaciji u Vodovodu takvo radno mjesto ne postoji.
– Generalno o savjetnicima mogu reći da je meni osobno savjetnik svaki dobronamjerni građanin bez obzira na status, razinu obrazovanja ili funkciju koju obnaša ukoliko mi daje informaciju o nečemu iz djelokruga rada Vodovoda, a još bolje kada ima konkretan prijedlog za rješavanje nekog problema, a koji je u skladu sa zakonom. Kada je sve prethodno ispunjeno sve takve kvalitetne sugestije ću prihvatiti i pokušati realizirati u najkraćem mogućem roku – istaknuo je uz ostalo u svom odgovoru Pero Mišković. Podsjetimo, nakon zadnjih smjena u Vodovodu govorilo se da će Branko Negodić, bivši predsjednik Uprave te tvrtke biti savjetnik, no do toga nije došlo, a Negodić je u međuvremenu otišao u mirovinu.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist