Grad

Tko u Gradu bude radio zimi, neće plaćati javnu površinu!

Tko u Gradu bude radio zimi, neće plaćati javnu površinu!

Gradonačelnik Mato Franković predložio je mjeru koja bi trebala stimulirati vlasnike ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri na rad u zimskim mjesecima.

Mjera se odnosi na oslobađanje od plaćanja zakupnine za javne površine ugostitelja koji se pretežno bave posluživanjem jela (restorani, konobe, pizzerije) u povijesnoj jezgri, ukoliko budu obavljali svoju djelatnost od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine (osim na dane Božića, Sv. Stjepana, Nove godine, i Sveta tri kralja – kada mogu raditi po želji), najmanje 8 sati dnevno.

-Navedena mjera se predlaže sada i kako bi ugostitelji mogli planirati svoje buduće poslovanje i definirati broj zaposlenika svog ugostiteljskog objekta – ističu iz Grada Dubrovnika.

Ugostitelji u Povijesnoj jezgri Grada koji se pretežno bave posluživanjem jela, a koji će djelatnost obavljati u razdoblju od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine dužni su nadležnom Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom dostaviti zahtjev za oslobađanjem od plaćanja zakupnine u ‘zimskim’ mjesecima, kao i pisanu izjavu o obavljanju djelatnosti u istom razdoblju.

O svakom pojedinom zahtjevu odlučit će Gradonačelnik svojim zaključkom, dok će nadzor nad radom ugostiteljskih objekata provoditi Komunalno redarstvo.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist