Natrag
22.4.2019 08:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

TKO TU KOGA? Ministrica: Lokacijsku dozvolu za Imperial ne donosi ministarstvo!

28.7.2015 @ 19:08 Dulist Aktualno
3;3

Podijelite:

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš rekla je u utorak u Dubrovniku kako lokacijsku dozvolu za obnovu tvrđavu Imperial tvrtki Razvoj golf ne izdaje njezino ministarstvo, već Grad Dubrovnik.

Odgovarajući na novinarska pitanja Mrak Taritaš je prilikom obilaska nedavno završenog POS-a u dubrovačkom predgrađu Mokošica istaknula kako će se lokacijska dozvola sukladno Zakonu o strateškim investicijama izdavati u Zagrebu samo za projekt Golf parka Dubrovnik, ne i za obnovu tvrđave Imperial.
”Postoje određene stvari koje su u ingerenciji gradova i županija. Grad Dubrovnik će poštivati svoje zakonske okvire”, istaknula je Marak Taritaš te na upit je li proces izdavanja lokacijske dozvole za obnovu tvrđave Imperial prebačen u njezin resor odgovorila kako to nije slučaj.
”Nema tu Zakona o strateškim investicijama da se lokacijska dozvola prebacuje simo ili tamo. Zna se točno tko je nadležan za koju lokacijsku dozvolu. Lokacijska dozvola, kad će biti za golf će biti u Zagrebu, a ova lokacijska dozvola je još uvijek u Dubrovniku”, rekla je Mrak Taritaš.
Inače, dubrovačko Gradsko vijeće donijelo je u ponedjeljak navečer na izvanrednoj tematskoj sjednici o tvrđavi Imperial, u sklopu koje djeluje i Muzej Domovinskog rata, nekoliko zaključaka kojima obvezuju koncesionara tvrđave tvrtku Razvoj golf da ne može izmiještati lokaciju Muzeja kako su to htjeli učiniti prilikom ugovorom obvezne obnove, a Gradsko vijeće zatražilo je od ministarstva i obustavljanje izdavanja lokacijske dozvole.
Vijećnik liste Srđ je Grad Maro Kristić koja je na sjednici tražila razvrgavanje ugovora o koncesiji koji Grad Dubrovnik ima s tvrtkom Razvoj golf rekao je u utorak u telefonskoj izjavi kako ovakav rasplet samo pokazuje kako je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić još jednom obmanuo javnost.
”Gradsko vijeće je donijelo te zaključke jer je gradonačelnik u nekoliko navrata ponovio kako je cijela procedura i izdavanje dozvola prebačeno u Zagreb. Ovo je samo još jedan primjer kako se gradonačelnik Vlahušić u nijednom trenutku ne libi obmanjivati javnost, pa tako i na ovom važnom pitanju”, rekao je Kristić.
Inače, ministrica je u Dubrovniku najavila i mogućnost izgradnje stambenih kapaciteta od strane države s mogućnošću davanja u najam po povoljnim uvjetima, kao što je to slučaj u Osijeku i Zagrebu, a dubrovački gradonačelnik istaknuo je kako će krajem ovog mjeseca raspisivati natječaj za kupnju zemljišta za još jedan projekt POS-a na području grada Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana