Crna kronika

Tko su Dubrovčani privedeni u akciji ‘Šetač’?

Tko su Ajlin 'Ićo' Ahmić, Murat Škaljić i Damir Šetka koji su danas 'pali' u ruke Policije u Dubrovniku i Sarajevu?

Ajlin 'Ićo' Ahmić 29-godišnji je uspješni MMA. Do prije godinu i pol dana bio je borac dubrovačkog UFC Gladijatora, gdje mu je tada trener bio Fehim 'Feša' Vukotić.
Godine 2011. Ahmić se odlučio na poduzetnički pothvat i osnovao zaštitarsku tvrtku APB Croatia, koja se bavi prijevozom VIP osoba, nadzorom, osiguranjem kongresnih susreta te savjetovanjem po pitanju sigurnosti, ali i istragama u slučaju otmica i krađa. APB je dio svjetske franšize, a jedni od većih mušterija bili su Jay Z, Jeremy Irons i Fat Boy Slim.

Tridesetogodišnji Murat Škaljić i prije je imao problema s Policijom, a dubrovačkoj javnosti je najpoznatiji po nekoliko prometnih nesreća, navodno zbog 'jurcanja' gradskim cestama. Vlasnik je istoimene tvrtke Škaljić d.o.o., koja se bavi ugostiteljstvom, te je vlasnik pizzerije 'Retro' na Kantafigu.

Inače, i Murat Škaljić i Ajlin Ahmić članovi su Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije, a Murat Škaljić je član i Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Dubrovnika.

Damir Šetka iz Župe dubrovačke godinama je radio u ugostiteljstvu, a odnedavno je vlasnik Movie Caffea u Dvorima Lapad. Otac je malodobnog djeteta, a supruga mu je bivša medicinska sestra.

Ahmić i Škaljić bili su nerazdojan dvojac, često viđen po dubrovačkim kafićima, a u kuloarima ih se povezivalo s narko-miljeom.

Pročitajte još

PROMETNA U ZAGREBAČKOJ Sudarila se dva vozila

Dulist

PROMETNA NEZGODA Sudar dva automobila u Čibači

Dulist

Amerikanac koji je pao sa zidina još uvijek životno ugrožen

Dulist