Zanimljivosti

Tko su dobitnici javnih priznanja?

Vijećnici su na posljednjoj sjednici Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije, povodo Dana županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića dodijelili javna priznanja.

Vijećnici su jednoglasno odlučili nagradu za životno djelo u obliku diplome i novčane nagrade od 25 tisuća kuna dodijeliti pločanskom župniku don Petru Mikiću. Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju u obliku diplome i novčane nagrade od 15 tisuća kuna dobila je liječnica Nada John iz Dubrovnika.

Nagrada u obliku diplome za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Družbi sestara služavki malog Isusa-Samostan sv. Obitelji iz Metkovića. Klapi Ragusavecchia iz Cavtata dodijeljena je nagrada u obliku plakete za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko- neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Vijećnici su prihvatili prijedlog odbora za dodjelu priznanja da se na Županijskoj skupštini 12. svibnja ove godine posmrtno i izvanrdno dodijeli nagrda za životno djelo pokojnom generalu Hrvatske vojske Janku Bobetku.

Nagrada se sastoji od diplome Dubrovačko- neretvanske županije, a vijećnici su jednako tako odlučili da se u obliku diplome izvanredno dodijeli i nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju nogometnom klubu „Neretvanac“ iz Opuzena.

Pročitajte još

STANKA IZMEĐU TRENINGA Jugaši ‘pune baterije’ na Karaci

Dulist

Mladoženja uz pratnju gajdi nosio prsten izabranici svoga srca

Dulist

VIDEO Kineskinje poludile za visokim Dubrovčanima

Dulist