Zanimljivosti

Tko su dobitnici javnih priznanja?

Tko su dobitnici javnih priznanja?

Vijećnici su na posljednjoj sjednici Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije, povodo Dana županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića dodijelili javna priznanja.

Vijećnici su jednoglasno odlučili nagradu za životno djelo u obliku diplome i novčane nagrade od 25 tisuća kuna dodijeliti pločanskom župniku don Petru Mikiću. Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju u obliku diplome i novčane nagrade od 15 tisuća kuna dobila je liječnica Nada John iz Dubrovnika.

Nagrada u obliku diplome za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Družbi sestara služavki malog Isusa-Samostan sv. Obitelji iz Metkovića. Klapi Ragusavecchia iz Cavtata dodijeljena je nagrada u obliku plakete za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko- neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Vijećnici su prihvatili prijedlog odbora za dodjelu priznanja da se na Županijskoj skupštini 12. svibnja ove godine posmrtno i izvanrdno dodijeli nagrda za životno djelo pokojnom generalu Hrvatske vojske Janku Bobetku.

Nagrada se sastoji od diplome Dubrovačko- neretvanske županije, a vijećnici su jednako tako odlučili da se u obliku diplome izvanredno dodijeli i nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju nogometnom klubu „Neretvanac“ iz Opuzena.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist