Zanimljivosti

Tko radi najbolju kotonjatu, mantalu…

Tko radi najbolju kotonjatu, mantalu...

Slatki tjedan u dubrovačkoj Deši završio je proglašenjem najbolje kotonjate, mantale i bruštulanih mjendula.

Ocjenjivački sud pod predsjedanjem prof. kulinarstva Josipa Žuvele imao je slatki, ali težak zadak izabrati najbolje od izvrsnih delicija koje su stigle na ocjenjivanje iz različitih krajeva naše Županije.

U kategoriji kontonjate bila su 22 različita proizvoda, u kategoriji mantale njih 14, a u kategoriji bruštulanih mjendula 13.

Zlatnu plaketu za najbolju kotonjatu dijele Dubrovačka kuća, Deša i Paulina Klokoč iz Župe.
Zlatnu plaketau za mantalu dobilo je OPG Đano iz Dubravke u Konavlima, srebro je pripalo agroturizmu Brautović iz Močića, dok su Deša i Dubrovačka kuća podijelile broncu.

Najbolje bruštulane mjendula napravila je Deša, drugo mjesto pripalo je Dubrovačkoj kući dok je bronca pošla u ruke Mirjane Handabaka iz Župe dubrovačke.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist