Zanimljivosti

Tko prvi zaveže pašnjak – legenda je taj dan!

Tko prvi zaveže pašnjak - legenda je taj dan!

I veliki i mali, iskusni i neiskusni moreplovci, djeca, mladi i odrasli, prisustvovali su seriji radionica Lovre Peovića.

Već drugu godinu za redom Zajednica tehničke kulture Dubrovnik uz potporu JK Orsan, promovira mornarske vještine i potrebu da se osvijesti važnost znanja vezivanja pašnjaka, vrznog, muškog i ženskog i drugih čvorova koji život spašavaju na moru.

Često Lovre na radionicama ispriča anegdotu, a dugo se pamte one poput “dok sam iskako sa jedrilice, u zraku sam vezao pašnjak, prebacio ga preko stijene i osigurao jedrilicu od havarije”.

Koji opečen prst dok se pale krajevi konopa ili sastrugani dlan, nisu nikog obeshrabrili. Vezalo se tanjim i debljim konopom, plele su se naruvice i bacala za braću, sestre, mame, tate i prijatelje iz razreda. A tko na radionici najbrže sveže pašnjak, legenda je taj dan.

Prva serija od 5 radionica završila je u petak svečanom dodjelom diploma svim polaznicim, druženjem uz pizze i sokove, te ponekom pričom iz opusa avanturističkih “ploviti se mora” Lovrinih dogodovština.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist