Natrag
23.4.2019 14:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Tko prvi zaveže pašnjak – legenda je taj dan!

3.3.2018 @ 18:00 Dulist Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

I veliki i mali, iskusni i neiskusni moreplovci, djeca, mladi i odrasli, prisustvovali su seriji radionica Lovre Peovića.

Već drugu godinu za redom Zajednica tehničke kulture Dubrovnik uz potporu JK Orsan, promovira mornarske vještine i potrebu da se osvijesti važnost znanja vezivanja pašnjaka, vrznog, muškog i ženskog i drugih čvorova koji život spašavaju na moru.

Često Lovre na radionicama ispriča anegdotu, a dugo se pamte one poput “dok sam iskako sa jedrilice, u zraku sam vezao pašnjak, prebacio ga preko stijene i osigurao jedrilicu od havarije”.

Koji opečen prst dok se pale krajevi konopa ili sastrugani dlan, nisu nikog obeshrabrili. Vezalo se tanjim i debljim konopom, plele su se naruvice i bacala za braću, sestre, mame, tate i prijatelje iz razreda. A tko na radionici najbrže sveže pašnjak, legenda je taj dan.

Prva serija od 5 radionica završila je u petak svečanom dodjelom diploma svim polaznicim, druženjem uz pizze i sokove, te ponekom pričom iz opusa avanturističkih “ploviti se mora” Lovrinih dogodovština.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana