Hrvatska

TKO NE ISPLAĆUJE PLAĆE? Na listi srama sve je više poslodavaca!

TKO NE ISPLAĆUJE PLAĆE? Na listi srama sve je više poslodavaca!

Porezna uprava ažurirala je popis poslodvaca koji radnicima ne isplaćuju plaće. U odnosu na popis objavljen u srpnju, povećan je broj i tvrtki i obrtnika, koji su zajedno praznih džepova ostavili 27.534 radnika.

Na popisu se našlo i 56 dubrovačkih tvrtki, te 4 obrtnika.

U prvih šest mjeseci ove godine plaću svojim radnicima nije isplaćivalo 5.945 tvrtki, te 1.516 obrtnika. Na ‘listi srama’ u srpnju našlo se pak 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika koji od siječnja do svibnja nisu svojim radnicima isplatili plaće.

Ovu listu Porezna uprava objavljuje radi poticanja poslodavaca na pravovremeno ispunjavanje njihovih dospjelih obveza prema radnicima i osiguranja povjerenja građana u djelovanje pravne države, poštivanje pravnog poretka kao i omogućavanja bolje kontrole primjene odredaba Zakonu o radu koje se odnose na obvezu isplate plaće (u novcu, na račun i to, ukoliko nije drugačije određeno, do petnaestog dana u mjesecu nakon obavljenog rada).

– Ocjenjeno je svrsishodnim omogućiti javno objavljivanje popisa poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima – ističu iz Porezne uprave.

Popis tvrtki i obrtnika može se pronaći na stranicama Porezne uprave.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist