Aktualno

Tko može (g)raditi u sezoni

Tko može (g)raditi u sezoni

Zaključno s 15. lipnjem na području grada zabranjeno je izvođenje određenih građevinskih radova sve do 15. rujna. No, postoje i izuzetci, o kojima odlučuje Grad Dubrovnik.

Pristiglo je tako na adresu Grada desetak zahtjeva privatnih investitora za odobrenje dozvole za izvođenje građevinskih radova u spomenutom razdoblju. Podsjetimo, gradskom odlukom zabranjeni su svi građevinski radovi iskopa, dok su svi obrtnički radovi koji ne proizvode buku i prašinu dopušteni isključivo u redovitom radnom vremenu.

– Budući da je građevinski sektor nakon turizma druga najznačajnija gospodarska grana, Grad Dubrovnik je sukladno ovlastima odobrio izvođenje radova po pristiglim zahtjevima, ali uz posebne odredbe kako njihovo izvođenje ne bi ometalo turističke aktivnosti i narušavalo kvalitetu destinacije.

Tihi i obrtnički radovi će se tako moći izvoditi od 7 do 17 sati, dok će se bučni građevinski radovi po izdanim odobrenjima moći izvoditi samo od 9 do 15 sati. U slučaju nepoštivanja odobrenog radnog vremena, odnosno ako se utvrdi da i radovi u tom vremenu značajnije utječu na turističku djelatnost na određenim lokacijama, odobrenja će se prilagoditi ili staviti van snage – navode iz Grada Dubrovnika, naglasivši kako će komunalno redarstvo redovito nadzirati poštivanje navedenih uvjeta, a građani se pozivaju da prijave eventualna kršenja na besplatni telefon 0800 20 30 20 ili e-mail komunalno@dubrovnik.hr.

Uvjeti iz dopuštenja privatnim ulagačima će se također primjenjivati na javnim projektima čije je izvođenje u tijeku, kao što su zgrade za HRVI u Mokošici, rekonstrukcija raskrižja na Ilijinoj glavici te radovi na vodovodu i odvodnji u sklopu projekta Jadran.

Iz gradske uprave također napominju kako će se svi zahtjevi za izvođenje radova koji pristignu naknadno pojedinačno evaluirati te će se odobravati po istom modelu ukoliko se utvrdi da njihovo izvođenje neće ometati turističke aktivnosti.

– Cilj je stvoriti povoljnu ulagačku klimu i vratiti radna mjesta u građevinskom sektoru, ali i omogućiti nastavak turističkog rasta koji je u prvih pet mjeseci iznosio čak 12% više dolazaka i 17% više noćenja nego u istom razdoblju lani – zaključak je Grada.

Bilo bi lijepo da je Grad Dubrovnik, uz navedeni tekst objavljen na službenoj stranici naveo i imena investitora te lokacije njihovih gradilišta za koja su izdana odobrenja za rad u sezoni, kako bi građani znali tko ima, a tko nema dozvolu Grada.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist