Vaše vijesti

Tko krade, laže i prisvaja tuđe ideje?

Tko krade, laže i prisvaja tuđe ideje?

Tko u tekućim predizbornim nadmetanjima krade, laže i prisvaja tuđe programske ideje?!

Ideja "Dubrovačke regije s posebnim poreznim i carinskim statusom" oko čijeg se autorstva ovih dana vode žestoke predizborne rasprave i prisvajanja je osmišljena i javno objavljena prije više od 13 godina i stoga ta ideja pripada svim Dubrovačanima i svim u Dubrovniku djelujućim političkim opcijama!

Nevjerojatna je količina netrpeljivosti i laži s kojima su se pojedini pripadnici Žuveline stranke Dubrovnik regija obrušili na HDZ-ova kandidata za dubrovačkog gradonačelnika Tea Andrića zbog njegove nedavne izjave "kako okuplja ekipu pravnika, stručnjaka, koji će izraditi nacrt ili prijedlog zakona o posebnom statusu područja Hrvatske južno od Pelješkog mosta".

Igor Žuvela i drugi aktivisti njegove stranke Dubrovnik regija napadaju Tea Andrića "da je iznošenjem takvog prijedloga pokrao njihove programske ideje i ciljeve", te "da nitko osim njihove stranke Dubrovnik regija nikada, ali baš nikada nije spomenuo posebni gospodarski status i niže poreze za Dubrovačku regiju".

Ovi napadi i izjave Igora Žuvela i drugih aktivista stranke Dubrovnik regija, osim što su apsurdne, jer bi trebali biti sretni i zadovoljni što se i druge političke opcije zalažu za iste ideje i ciljeve kao i oni (daj Bože da "prijedlog Tea Andrića" podrže sve u Dubrovniku djelujuće političke opcije), su i neistinite i predstavljaju besramno prisvajanje autorstva tuđih programskih ideja.

Programske ideje "o Dubrovačkoj regiji s posebnim poreznim i carinskim statusom" za koje sad Igor Žuvela i drugi aktivisti stranke Dubrovnik regija tvrde da im ih drugi navodno kradu, uopće nisu originalni autorski rad i ideje stranke ili udruge Dubrovnik regija, posebno ne ideje Igora Žuvele i ikoga iz njegove ekipe, već su to autorski moje ideje i programska rješenja koja su javno predstavljena i objavljena još prije 13 godina, i koja sam ja odgovarajuće autorski doradio za potrebe udruge Dubrovnik regija prije njenog protustatutarnog preuzimanja od strane Igora Žuvele i njegove ekipe.

Nadalje, na te su se ideje nedugo nakon njihovog javnog objavljivanja već prije 13 godina pozivali i dubrovački HSS i dubrovački LS, isto tako kao i danas Igor Žuvela, prešućujući njihovog stvarnog autora.

Stoga je apsolutna laž tvrdnja Igora Žuvele "da nitko osim njegove stranke Dubrovnik regija nikada, ali baš nikada nije spomenuo posebni gospodarski status i niže poreze za Dubrovačku regiju".

S obzirom na izloženo, koristiti se idejama Dubrovačke regije kao posebne samoupravne i upravne jedinice i tzv. poreznog raja i bescarinske zone, odnosno formiranja svojevrsne "Dubrovnik Tax Free Zone" ima pravo svaka politička opcija i izborna lista, pa i Teo Andrić i dubrovački HDZ i Igor Žuvela i njegova stranka Dubrovnik regija, ali bi bilo pošteno da svi oni koji se tim idejama danas koriste da korektno navedu tko je njihov izvorni autor ili da bar iste danas besramno ne prisvajaju kao izvorno svoje poput Igora Žuvele i njegove stranke Dubrovnik regija.

Da je ovo što sam naprijed napisao istinito može se svatko uvjeriti na ovim linkovima:

http://free-du.t-com.hr/DDI/
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20000226/dubrovnik.htm
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20000302/dubrovnik.htm
http://hr.wikipedia.org/wiki/Dubrovačka_regija
http://free-du.t-com.hr/dubrovnikportal/

Konačno, u pravno uređenoj demokratskoj državi izjave i priopćenja Žuveline stranke SDR i Vićanove stranke DDS koje protivno zakonu nisu imale javne osnivačke skupštine, mediji ne bi objavljivali, a novinari bi ih ignorirali, kao što su i te navodne političke stranke ignorirale novinare i medije ne pozvavši ih na svoje osnivačke skupštine.

Ivica Ban, Dubrovnik

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist