Politika

Tko kaže protiv nje, imat će posla sa mnom

Tko kaže protiv nje, imat će posla sa mnom

Novi/stari predsjednik županijskog SDP-a Davor Penić, nakon prebrojavanja glasova prokomentirao je stavljanje svoje buduće nevjeste Meteje Deranje za članicu izborne komisije.

O tome je podsjetimo danas prvi pisao duList.

Penić se ovom prigodom posebno obrušio na duList, istaknuvši:
 
– Zamjerili su mi da sam stavio buduću nevjestu za promatrača odnosno za člana izborne komisije. Ja se ponosim Mateom i tko god nešto reće protv nje, imat će sa mnom posla. Jer dirat se u neko dijete u ovim izborima nije korektno. To su niski udarci – rekao je Penić dodavši kako ne vidi nikoga iz duLista.

Kada smo mu rekli da je novinar duLista tu, samo je kratko ponovio kako su to niski udarci te je potvrdio kako Matea Deranja nije članica stranke. Na pitanje novinara kako je to moguće kad se radi o unutarstranačkim izborima, odgovorio je:

– Kod nas se izbori primjenjuju prema Zakonu o lokalnim izborima. Mogao je i GONG doći gledat. Ali to nije utjecalo na konačni rezultat. Ljudi koji su sudjeovali u biračkom procesu nisu ničim uvjetovali izborni rezultat. Članstvo je jedan čovjek jedan glas. Demokratski je presudilo – dodao je Penić.

Sve je prokomentirala i Tatjana Šimac Bonačić.
 
– Ove izbore pratile su loše stvari. To su unutarstranački izbori i problemi se trebaju rješavat unutar 4 zida, a ne preko medija što je nažalost bio slučaj tijekom prvog ali i drugog kruga. Po pravilima Predsjedništva, i Statuta, morali smo po njima postupati. Što se tiče promatrača odnosno članova biračkog odbora mi smo imali pravo staviti svoje članove kao kandidate, međutim držim da su ovo unutarstranački izbori i da smo očekivali da to budu članovi naše stranke. Ovo što je kolega rekao da ako netko dirne nekoga, nema smisla govoriti. Stoji da ako imamo povjerenja u članstvo, nije u redu da netko sa strane gleda tko su naši članovi – naglasila je Šimac Bonačić.

– Za člana stavljate osobu od najvećeg povjerenja – dodao je Penić

– Znači li to da nemate povjerenje u članove – glasilo je slijedeće novinarsko pitanje.
– Ne, to ne znači to. Ja sam stavio 4 osobe kojima najviše vjerujem – odgovorio je Penić.

Na pitaje hoće li se žaliti, Tatjana Šimac Bonačić je odgovorila.
-Vidjet ćemo. Imamo 48 sati za to.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist