Hrvatska

TKO JE ZEZNUO MARIĆA Tekli potoci pive, a gdje su računi?

TKO JE ZEZNUO MARIĆA Tekli potoci pive, a gdje su računi?

Premda su zbog uspjeha ‘Vatrenih’ za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji trljali ruke, jer to je značilo i veću potrošnju pivskih proizvoda, u Ministarstvu financija neugodno su iznenađeni zbog podatka Porezne uprave kako je izdanih računa tri posto manje nego u istom razdoblju lani.

-Naša nogometna reprezentacija ostvarivala je dan za danom ili utakmicu za utakmicom povijesne rezultate, na koje smo svi bili jako ponosni. Međutim, mi smo isto tako uočili da porezni obveznici u određenim segmentima ne slijede taj primjer i ne rade po pravilima porezne struke – izjavio je za Dnevnik.hr ministar financija u Vladi RH Zdravko Marić, koji je nakon neugodnog saznanja na teren poslao inspektore.

-U ovim slučajevima vidimo da se tu radi o recidivistima, ponavljačima. Ne govorimo o malim vrijednostima, i tu porezna uprava i sve službe moraju biti jasne i čvrste i nažalost ćemo biti primorani na najjače mjere, a to je zatvaranje, odnosno pečatiranje pojedinih objekata – najavio je Marić.

Tijekom ljeta Porezna će posebnu pozornost obratiti na festivale i klubove. Kazne za neizdavanje računa iznose od 10 do 500 tisuća kuna.

Opširnije pročitajte ovdje.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist