DuList INUrednički izbor

TKO JE SVE DOŠO NASE U GRAD? Iseljenici na druženju u Orsana

TKO JE SVE DOŠO NASE U GRAD? Iseljenici na druženju u Orsana

U petak u restoranu Orsan upriličen je tradicionalni susret članova Hrvatske matice iseljenika podružnice Dubrovnik koji je kao i prethodnih puta bio humanitarnog karaktera. Nakon nekoliko uvodnih riječi predsjednice Maje Mozare, prisutnima se ispred društva Dubrovčana u New Yorku obratila Noris Penezić Boccanfuso koja je sakupljena novčana sredstva dodijelila našim sugrađanima u potrebi Ivani Švarc i Orsatu Ivankoviću te crkvi sv. Vlaha u Stonu. Naknadna donacija stigla je od gospara Frana Sesjaka iz Njemačke koji ju je namijenio Konavoki Nini Điovanović.

Okupljeni su se ovom prilikom prisjetili samih početaka druženja koji su startali kada su naši iseljenici iz Velike jabuke počeli pomagati one kojima je pomoć bila najpotrebnija te u obnovi sakralnih objekata. U tome uvelike su im organizaciju olakšali Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija u ime kojih su se zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i zamjenica župana Žaklina Marević zahvalile na privrženosti rodnoj grudi te nadodale da ustraju u svojoj volji i želji za djelovanjem.

Među veselim društvom našao se i Davor G. Gjivoje, Dubrovčanin s američkom adresom, predsjednik vijeća tvrtke Networld koji je za DuList poručio:

– Divno je naći se među svojima. Previše vremena provodimo odvojeno pa je ovo izvrsna prilika da se nađem s ljudima koje dugo nisam vidio. Ovdje sam tek desetak dana i ostat ćemo još sigurno mjesec. Dubrovnik je postao gužvovit, no svejedno se lijepo vratiti. Naša kuća je poviše Pila. Boravimo u ljetnikovcu koji ima svoju kapelicu pa se naši stari za otići na misu nisu morali u nedjelju spustiti u Grad. Isto radim i ja. Čekam rujan kada će biti manje ljudi – zaključio je Gjivoje.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist