Natrag
26.3.2019 21:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

Tko je ljepotica s fotografije?

23.2.2018 @ 22:24 Dulist Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

U Facebook grupi ‘Dubrovnik nekad’ dijele se brojne fotografije iz prošlih vremena, ali jedna nam je danas posebno ‘zapela za oko’.

Naime, na njoj se nalazi Romana Milutin, a kreator ove objave napisao je kako je fotografija nastala godina dana nakon što se okrunila titulom Miss Jugoslavije. Jedna od komentatorica napisala je kako je Milutin bila ‘divna fizički, ali…’

– … još divnija unutrašnjim vrijednostima, naslijeđenim od njezine divne obitelji i odgoja koji je bio daleko od narcisoidnosti koji danas postaje mora našeg stoljeća – napisala je.

Romanu Milutin Fabris danas svi poznaju kao uspješnu slikaricu. I malo tko se sjeća da je ova dama bila Miss Jugoslavije. Miss Jugoslavije bio je treći izbor u bivšoj državi, a cijela priča uopće nije imala glamurozan prizvuk. Novinar ‘Sporta i Svijeta’ došao je u školu koju je pohađala i slikao sve djevojke, a na osnovu fotografije Romana je pozvana na izbor. Romana je ispričala kako je i te 1959. bilo nemoralnih ponuda. Dokaz je tome i scena s novinarom koji je slikao djevojke u njezinoj školi, a koja se odigrala nakon što je proglašena Missicom.

Unatoč brojnim ponudama da postane glumica, Romana je ostala odana slikarstvu. Njezine slike i tapiserije osvojile su brojne svjetski poznate osobe. Tako je dok je imala izložbu u jednom dubrovačkom hotelu u kojem je odsjela pokojna britanska princeza Margaret uvažena gošća poželjela je kupiti njezinu tapiseriju. Romana je osobito ponosna što njezina slika koju je naslikala za papu Ivana Pavla drugog visi u muzeju u Vatikanu.

Foto: Dubrovnik nekad

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana