Natrag
21.2.2019 09:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Tko je imao najbolji vjetar na Južnodalmatinskoj

6.8.2012 @ 10:37 Andrea Falkoni Račić Sport
18;18

Podijelite:

Trećom etapom od Prožure do Dubrovnika završena je još jedna, 32. po redu Južnodalmatinska regata.

Po ORC-u slavila je posada Lapada s kormilarom Vedranom Kosovićem, dok je prvo mjesto u skupini OPEN-a slavio prošlogodišnji pobjednik, kormilar Saša Keković i njegov Black Mistery.

Drugo mjesto po ORC-u pripalo je D. Kraljeviću i njegovom Strilacu, dok je treće mjesto pripalo još jednom članu Orsana, Tončiju Kordiću i Čiopi.

Drugo mjesto po OPEN-u zauzela je posada Sabre i kormilar M. Vakubčić, dok je treće mjesto pripalo Toniju Smrdelju i brodu Janska X.  

Pobjednici su proglašeni na svečanosti koja se ove nedjelje, 5. kolovoza održala u Hotelu Lapadu.
Kormilar Južnog Jadrana Jadran Gamulin svoj je pehar za osvojeno drugi mjesto u 5. grupi OPEN dao članu svoje posade Andru Kneževiću za njegovih 65 godina jedrenja.

Južnodalmatinska regata je, podsjetimo, startala 3. kolovoza iz Orebića, uz sudjelovanje 48 jedrilica iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Crne Gore.

Trodnevna regata, u organizaciji JK Orsan i Peliških jedara iz Orebića, posebno je interesantna jer je za ovakav tip regate potrebna posebna organizacija tolikog broja ljudi.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana