Hrvatska

Tko je Dubrovkinja koju je oženio Andrej Plenković?

Tko je Dubrovkinja koju je oženio Andrej Plenković?

Političari teško odvajaju poslovno od privatnog. Obitelj, vidjeli smo u Karamarkovom slučaju često postane predmet javnog interesa. Ponekad i sami političari, zbog pozitivne slike vole podijeliti ono privatno s javnošću. No, poneki ipak uspijevaju zadržati nešto intime za svoja četiri zida, kao što je to na primjer kandidat za predsjednika HDZ-a, Andrej Plenković. O svima se zna uglavnom sve, ali o Plenkoviću uglavnom samo ono poslovno, prenosi portal Dalicom.

Plenkovićevi roditelji podrijetlom su Dalmatinci, pa je podjednako vezan uz oba područja, a ljeta rado provodi u Jelsi na Hvaru. Za Dnevnik Nove TV u intervjuu je, ovaj zagrebački Dalmatinac, otkrio i kako je podjednako vezan i uz Dalmaciju i uz Zagreb. “To je nekakav miks. Do škole sam živio u Makarskoj, a ostalo vrijeme u Zagrebu, tako da sam jako vezan i uz Dalmaciju i uz Zagreb”, otkrio je Andrej.

Inače gospodin europarlamentarac i najizgledniji novi predsjednik HDZ-a građanima je poznat kao visokoobrazovani kadar, magistar prava, koji govori pet jezika, na glasu je kao vrlo pozitivan političar s vrlo izraženim komunikacijskim vještinama. No, kako je svoju karijeru uglavnom gradio izvan granica Hrvatske o njegovoj obitelji ne zna se gotovo ništa.

Tko je Ana Maslać Plenković i zašto se njihova obitelj krije od javnosti?

Nešto sitno ipak je uspjelo procuriti u javnost. Plenković, naime, ima jednu vrlo zanimljivu priču kojom se ne može pohvaliti bilo tko. On je jedan od rijetkih koji je uspio naći svoju ljubav u Saboru. Njegova supruga, Ana Maslać Plenković je šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale. Dubrovčanka, Ana Maslać, također je diplomirana pravnica. Uz devet i pol godina mlađu suprugu Anu skrasio se prije nešto manje od dvije godine, točnije u listopadu 2014., a dva mjeseca kasnije rodio im se sin Mario, koji je ime dobio po djedu. Njegovi prijatelji pričali su da je slovio za velikog šarmera u Ministarstvu vanjskih poslova, piše Dalicom.

Pravnica Maslać Plenković i dalje je šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale, a odgovorna je za obavljanje stručnih poslova izrade nacrta odluka, pravilnika i drugih akata iz svog djelokruga. Njezina služba, u suradnji s drugim ustrojstvenim jedinicama obavlja poslove planiranja, upravljanja i razvoja ljudskih potencijala. Sudjeluje u pripremi odgovora na tužbe u sporovima. Obavlja stručne, upravne i administrativne poslove iz djelokruga radno-pravnih poslova za zastupnike u Saboru i državne službenike i namještenike u Stručnoj službi Sabora. Prati statusna stanja dužnosnika, državnih službenika i namještenika te vodi osobne očevidnike državnih službenika i namještenika Stručne službe. Sudjeluje u izradi, donošenju i provedbi programa razvoja upravljanja i stručnog usavršavanja.

Za Plenkoviće se ne vežu nikakvi skandali, niti ih prati neki dobar ili loš glas pa nije niti čudo da će najvjerojatnije biti jedini kandidat za novog šefa HDZ-a.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist