Aktualno

TKO JE BRAO MASLINE, BRAO JE U idućim danima jesen hvata zaostatke

TKO JE BRAO MASLINE, BRAO JE U idućim danima jesen hvata zaostatke

U petak još uvijek sunčano vrijeme, posebno u Dalmaciji dok se u unutrašnjosti očekuje tanka naoblaka. Temperature bez većih promjena. S noći kreće prva kiša mjestimično u Dalmaciji i gorskoj Hrvatskoj koja će se prema jutru proširiti i na ostatak unutrašnjosti.

Ujutro temperature nešto više nego prethodnih dana, u gorskoj Hrvatskoj između 5 i 8°C, u ostatku unutrašnjosti 7 do 9°C, a u primorju od 13 do 18°C na otocima. Kiše će još mjestimično biti na srednjem i južnom Jadranu te na istoku zemlje. U ostatku zemlje će se zadržati sunčano veći dio dana. Prema večeri očekuje se novo kišno nevrijeme koje će prvo zahvatiti sjeverni Jadran u večernjim satima i proširiti se na ostatak zemlje. Temperature u porastu te će dosegnuti i 20°C.

U nedjelju ujutro kiše će biti u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te u priobalju, u srednjoj Dalmaciji mjestimično i obilnije. Slično vrijeme zadržat će se veći dio dana, u večernjim satima zahvatit će cijelu zemlju kako će se zadržati i u ponedjeljak…
i u utorak…
i u srijedu…
i u četvrtak…
i u petak…
i u subotu itd.

Mjestimično sunčana razdoblja moguća su u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i na istoku. Temperature bez većih promjena.

Napominjemo kako prognozirano razdoblje izlazi izvan +72 h relativno točne prognoze, ali poklapanje nekoliko zadnjih izlaza modela daje naslutiti kako neće biti većih promjena.

Dakle, tko je pobrao masline, pobrao je…

Izvor: Crometeo

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist