AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

Tko ima pravo na tri minimalne plaće od države?

Tko ima pravo na tri minimalne plaće od države?

Tvrtke i obrti koje žele Vladinu pomoć od 3250 kuna po radniku, morat će ispuniti čitav niz kriterija, donose 24 sata. Ministarstvo rada je donijelo kriterije i zahtjevi će se moći podnositi od ponedjeljka, a isplate će biti najkasnije do 15. travnja.

Pravo na potpore imaju poslodavci iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, poslodavci iz prijevoza i skladištenja, radno intenzivne djelatnosti unutar prerađivačke industrije i to tekstil, odjeća, obuća, koža, drvo i namještaj, zatim poslodavci koji ne mogu obavljati djelatnost zbog odluka stožera civilne zaštite te drugi poslodavci koji mogu dokazati utjecaj posebnih okolnosti vezanih uz koronavirus, piše Večernji list.
Isplata minimalne plaće bit će do 15-og u mjesecu za prethodni mjesec i to 3250 kuna po radniku koji radi u punom radnom vremenu te 1625 kuna za nepuno radno vrijeme, a mjeru ne mogu koristiti početnici koji su registrirali poslovni subjekt unazad 12 mjeseci i koriste sredstva za samozapošljavanje. Poslodavcima je za vrijeme korištenja mjere zabranjeno zapošljavati strance. Potpora će se odobriti i tvrtkama i poduzetnicima koji su imali pad broja zaposlenih od 1. do 20 ožujka, odnosno onima koji su proteklih dana otpuštali radnike, piše dalje Večernji, a ostatk teksta pročitate ovdje.

 

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo