DuList IN

Tko ima najbolje domaće vino…

Tko ima najbolje domaće vino…

Četvrtu godinu zaredom, sad već i tradicionalno, ove subote u restoranu Spiona u Župi dubrovačkoj dogodila se vrlo ugodna festa od vina, izbor najboljeg domaćeg vina dubrovačkog kraja, nazvana „Vino 2011“.  

Ukupno je bilo prijavljeno 27 vinara, od Konavala, preko Župe do Pelješca, a oni su prijavili čak svojih 40 vrsta vina za četiri kategorije koje je ocjenjivao stručni žiri pod presjedanjem Maria Cara, uz gospodu Margaretića i Šimunovića. Njihovom odlukom nakon degustacije svakog od ponuđenih domaćih vina tajnovito skrivenih iza rednog broja, bez navođenja imena vinara, točno u 13 sati pobjednike je pročitao novinar HR Radio Dubrovnika Nano Vlašić. Pročitana su prva tri vinara po kategorijama, svaki od njih dobio je plaketu za sudjelovanje, a najbolji su dobili zlatne plakete „Spiona 2011“ i prigodan dar.
 
U kategoriji bijelo mlado vino pobijedio je Božo Metković, a u kategoriji bijelo staro vino Filip Marjanović. Vinar Ivo Butijer pobjednik je za obje kategorije crnog vina, i mladog i starog, uz posebne pohvale žirija.
 
Ova festa od vina završena je velikim zajedničkim objedom, uz degustaciju vina, sjajnu svirku „Duo Easy“ i najavu novog druženja za 15 dana, kada će se u Spioni održati velika festa domaćih likera!
 

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist