Hrvatska

Tko će ostati bez beneficiranog radnog staža?

Tko će ostati bez beneficiranog radnog staža?

Pred Vladom je reforma beneficiranog radnog staža, koji bi se uskoro trebao urediti jednim zakonom umjesto dosadašnjih sedam.

Radne skupine trebale bi razmotriti popis dosadašnjih 84 zanimanja, kao i predložiti koja zanimanja treba brisati s popisa, kako urediti to pravo za postojeće struke, te kojim novim zanimanjima treba priznati pravo na beneficirani radni staž, donosi Hina.

– Cilj nam je napraviti transparentan sustav u kojemu nitko neće biti zakinut. Odluku kojim zanimanjima treba priznati pravo na beneficirani radni staž donijet će struka, a nikoga nećemo sprečavati da svoje zanimanje kandidira za beneficirani radni staž – izjava je ministra Miranda Mrsića.

Pravo na beneficirani radni staž danas u Hrvatskoj ima 82 tisuće radnika, a zakonskim izmjenama u planu je uvođenje dodatka na plaću i profesionalne mirovine.

Beneficirani radni staž osim policajaca i vojnika imaju i vozači tramvaja, vozači autobusa javnog prijevoza i međugradskih linija, ali i vozači svih vozila težih od 7,5 tona…

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist