Sport

“Tko će odstraniti dva krpelja iz sporta?”

"Tko će odstraniti dva krpelja iz sporta?"

Zamjenski predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije Igor Žuvela te član Izvršnog odbora Frano Skokandić na današnjoj su konferenciji za medije pozvali su sve legitimne predstavnike nogometnih klubova u županiji na predstojeću redovnu skupštinu ŽNS-a 24. kolovoza u hotelu Park.

– Prije naše skupštine saziva se u Kominu skupština određenog dijela pod vodstvom koje nije legitimno. To nije statutarno, i svim klubovima poručujem kako nije poželjno da se odazovu – kazao je zamjenski predsjednik Žuvela, istaknuvši kako je u kontaktu s vrhom HNS-a, prije svih s glavnim tajnikom Ivetom i izvršnim direktorom Vrbanovićem, koji su obećali nazočiti njihovoj skupštini te ih podržali u njihovoj namjeri da održe skupštinu na demokratski način.

– U drugoj grupi se već zna da će Mate Dugandžić biti predsjednik, a izaslanici za Skupštinu HNS-a Stipe Gabrić Jambo i Mato Previšić. Oni se ne moraju ni sastati, kod njih se sve zna. Optužuju da mi nismo održali redovnu skupštinu, a po rješenju Državne uprave njihova, tzv. Jambova skupština u Mlinima nije verificirana. Siju zlo u nogometu – kazao je Žuvela.

Upozorio je kako će klubovi koji budu podržavali način rada druge skupine po Statutu snositi sankcije, dodavši kako je predsjednik Jurjević suspendiran jer je ukazivao na nepravilnosti, ali i podržao kandidata Štimca.

– Jurjević je kaznenom prijavom potaknuo Državno odvjetništvo da podigne optužnicu protiv tzv. tehničkog tajnika Joza Ostojića zbog krivotvorenja, lažiranja i stotine drugih nepravilnosti, a ročište će biti na jesen. Taj čovjek je iz svoje kuće, iz Vetranićeve, poslao pozive za skupštinu, a ne iz Saveza. A u dopisu još kaže kako je on osoba koja garantira točnost – kazao je Žuvela.

– Ne izmišljajte fantomske sastanke i sjednice koje nemaju veze sa Statutom, nego dođite na skupštinu – pozvao je sve predstavnike klubova Žuvela.

Član IO ŽNS-a Frano Skokandić kazao je kako dva čovjeka već dva desetljeća drže županiju taocem u političkom, gospodarskom i sportskom smislu.

– Ta dvojica imaju više kaznenih prijava nego svi ostali savezi u Hrvatskoj. Redovito provociraju pravosudni sustav. Može li itko ta dva krpelja odstraniti iz sporta kroz zakonsku regulativu? A njihova desna ruka u rušenju legitimnog saveza, potrčkalo i samozvani tehnički tajnik bez odgovarajuće stručne spreme Jozo Ostojić, protiv kojeg je pokrenuta optužnica za krivotvorenje i pronevjeru blagajne Saveza – kazao je Skokandić, te pozvao sve „poštene i dobronamjerne“ članove Skupštine da se odazovu legalno sazvanoj skuštini 24. kolovoza.

– Pružimo otpor, kao što smo ga pružili u Orebiću i Stonu, kada smo rekli da ne želimo više takve ljude i način ponašanja u Savezu – zaključio je Skokandić, te dodao kako se „ufa da je pravna država počela funkcionirati i kako neće podržati falsifikate“.

Zamjenski predsjednik Žuvela upozorio je kako neki klubovi nisu ispunjali svoje obveze i uplatili niti kune u proračun ŽNS-a zbog čega su suspendirani, a Skokandić je dodao kako je zanimljivo da su sada ti klubovi na strani druge skupine.

– Spremni smo im ukinuti suspenziju kako bi sudjelovali na Skupštini, ali moraju pokazati dobru volju – zaključio je Žuvela.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr