Aktualno

Tko će biti novi glavni urednik Radio Dubrovnika?

Tko će biti novi glavni urednik Radio Dubrovnika?

Objavom javnog natječaja Hrvatska radio televizija i glavni urednik Goran Radman potražuju četiri ravnatelja i 17 galvnih urednika koje treba izabrati na osnovu nove ustrojbene sheme.

Javnim se natječajem traže: ravnatelj programa, ravnatelj produkcije, ravnatelj tehnologije i ravnatelj poslovanja koji će na mandat od pet godina zajedno s Goranom Radmanom činiti Ravnateljstvo HRT-a.

Među traženim glavnim urednicima je i onaj za Radio Dubrovnik. Ostali su glavni urednici za HTV1, HTV2, HTV3, HTV4, HRA1, HRA2, HRA3, Glasa Hrvatske, Radio Osijeka, Radio Sljemena, Radio Pule, Radio Rijeke, Radio Knina, Radio Zadra, Radio Splita, Radio Dubrovnika i Novih medija.

Tako, do kraja ožujka Radman kani odabrati ni manje ni više do 21 čelnog čovjeka, premda su djelatnici HRT-a bili uvjereni kako će se u izbor glavnih urednika krenuti tek kada se ravnatelji odaberu, zajedno sa spomenutim javnim natječajem raspisan je i onaj kojim se, na mandat od pet godina.

Uvjeti za kandidate su aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika, najmanje 10 godina radnog iskustva, organizacijske i upravljačke sposobnosti dokazane u dosadašnjem radu u trajanju od najmanje pet godina.

Aspiranti na mjesto glavnih urednika moraju, među ostalim, imati i najmanje pet godina radnog iskustva na uredničkim poslovima.
 

Pročitajte još

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist