Politika

“Tko bez posljedica smije poticati na veleizdaju?”

HSLS Dubrovačko-neretvanske županije uputio je priopćenje za medije u kojem navode kako 'Vesna Pusić, prva potpredsjednica i ministrica za vanjske i europske

poslove u Vladi RH ne odustaje od predaje hrvatskog teritorija i akvatorija u Malostonskom zaljevu'.

To potkrepljuju i izjavom Vesne Pusić od 3. siječnja ove godine za Dnevni avaz kada je rekla kako bi sporazum o razgraničenju Hrvatske i BiH trebalo ratificirati.

– Pitamo se: koji to hrvatski političar smije bez posljedica poticati zastupnike Hrvatskog sabora na veleizdaju, jer veleizdaja je zločin. Državni teritorij nije ničije privatno vlasništvo da bi s njime raspolagao po svojoj volji. Političari na vlasti samo su privremeni upravitelji državnog teritorija, a veleizdaja je svaki pokušaj otuđivanje u korist druge države.

Svojevremeno je kao zastupnica u Saboru izjavila „Hrvatska vlast vodila je agresorski rat u BiH" i za to zaradila opomenu predsjednika Sabora. Samo opomenu!
Njoj i sličnima nije do činjenica i istine. Ne uvažava ona stručnjake za međunarodno pravo kao ni člana svoje stranke akademika Nenada Vekarića, koji govori i piše da su po stajalištu Badinterove komisije Mali i Veliki škoj, vrh poluotoka Kleka i 10 km2 /deset kilometara kvadratnih/ morskog akvatorija bili i moraju ostati hrvatski teritorij. Misli ona, smirilo se, pa će ponovo s prijedlogom u Sabor. Ponovimo joj: Nećete proći! – zaključio je u priopćenju Vicko Ivančević, predsjednik županijskog vijeća HSLS-a.  

Pročitajte još

ČEKA SE ODLUKA SREDIŠNJICE HDZ-a Franković u reizbor tek nakon lokalnih izbora?

Dulist

PLENKOVIĆ U ORAŠCU U desetoj izbornoj jedinici kolege se vode ključnim načelima dubrovačke diplomacije

Dulist

Valentin Dujmović nositelj HNS-ove liste u 10. izbornoj jedinici

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija