Politika

“Tko bez posljedica smije poticati na veleizdaju?”

HSLS Dubrovačko-neretvanske županije uputio je priopćenje za medije u kojem navode kako 'Vesna Pusić, prva potpredsjednica i ministrica za vanjske i europske

poslove u Vladi RH ne odustaje od predaje hrvatskog teritorija i akvatorija u Malostonskom zaljevu'.

To potkrepljuju i izjavom Vesne Pusić od 3. siječnja ove godine za Dnevni avaz kada je rekla kako bi sporazum o razgraničenju Hrvatske i BiH trebalo ratificirati.

– Pitamo se: koji to hrvatski političar smije bez posljedica poticati zastupnike Hrvatskog sabora na veleizdaju, jer veleizdaja je zločin. Državni teritorij nije ničije privatno vlasništvo da bi s njime raspolagao po svojoj volji. Političari na vlasti samo su privremeni upravitelji državnog teritorija, a veleizdaja je svaki pokušaj otuđivanje u korist druge države.

Svojevremeno je kao zastupnica u Saboru izjavila „Hrvatska vlast vodila je agresorski rat u BiH" i za to zaradila opomenu predsjednika Sabora. Samo opomenu!
Njoj i sličnima nije do činjenica i istine. Ne uvažava ona stručnjake za međunarodno pravo kao ni člana svoje stranke akademika Nenada Vekarića, koji govori i piše da su po stajalištu Badinterove komisije Mali i Veliki škoj, vrh poluotoka Kleka i 10 km2 /deset kilometara kvadratnih/ morskog akvatorija bili i moraju ostati hrvatski teritorij. Misli ona, smirilo se, pa će ponovo s prijedlogom u Sabor. Ponovimo joj: Nećete proći! – zaključio je u priopćenju Vicko Ivančević, predsjednik županijskog vijeća HSLS-a.  

Pročitajte još

REZULTATI CRODEMOSKOPA Kome raste, a kome pada popularnost?

Dulist

Šuica dobila podršku odbora EU parlamenta, čestitao joj Plenković

Dulist

Šuica danas na saslušanju pred Europskim parlamentom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija