Crna kronika

TJEDAN U PROMETU Policija zbog prekršaja kaznila preko tisuću vozača

TJEDAN U PROMETU Policija zbog prekršaja kaznila preko tisuću vozača

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1047 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 807 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 45 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 9 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 21 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja, 31 mjera poduzeta je zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 14 mjera koje su poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu koristili dnevna svjetla – istaknuli su iz policije.

Pročitajte još

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist

Turist iz Srbije u šetnji Gružem ukrao mobitel sa stražnjeg sjedala automobila

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Vozačica udarila u stup, prevezena u bolnicu

Dulist