Natrag
18.2.2019 15:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Tjedan solidarnosti s ljudima i Crkvom u BiH

25.2.2013 @ 15:37 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

U sklopu sedme korizmene akcije Hrvatskog Caritasa „ Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koja se od 25. veljače do 3. ožujka u svim (nad)biskupijama u Hrvatskoj, u Dubrovačkoj biskupiji,

u župi Svih Svetih u Blatu na Korčuli u subotu, 2. ožujka, gostovat će ravnatelj Caritasa Mostarske biskupije dr. don Ante Komadina.

On će predvoditi misno slavlje s prigodnom propovijedi u 18 sati u župnoj crkvi. Ove godine akcija se provodi pod geslom "Vjera bez djela je mrtva" (Jak 25,2).

U Blatu se nalazi Svetište bl. Marije Propetog Petković, hrvatske blaženice koja je tijekom svog života pokazivala posebnu brigu za siromašne, do te mjere da je osobno išla prositi od vrata do vrata u Slavoniji i Vojvodini kako bi sa sestrama prehranila tristotinjak siromašne djece o kojima su se brinule te pružila pomoć svima koji bi zakucali na njihova vrata.

Tijekom korizmene akcije prikuplja se konkretna, novčana pomoć, ali se i nastoji senzibilizirati javnost u Hrvatskoj za solidarnost i zajedništvo s ljudima i Crkvom u BiH, poticanjem na međusobno pomaganje te njegovanjem susreta i uzajamnih posjeta vjernika.
Tijekom korizmene akcije vjernici, osim novčanoga, mogu dati i duhovni prilog, sudjelujući u molitvenom hodu koji organiziraju župe u brojnim nad/biskupijama u Hrvatskoj.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana