Zanimljivosti

Tjedan solidarnosti s ljudima i Crkvom u BiH

U sklopu sedme korizmene akcije Hrvatskog Caritasa „ Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koja se od 25. veljače do 3. ožujka u svim (nad)biskupijama u Hrvatskoj, u Dubrovačkoj biskupiji,

u župi Svih Svetih u Blatu na Korčuli u subotu, 2. ožujka, gostovat će ravnatelj Caritasa Mostarske biskupije dr. don Ante Komadina.

On će predvoditi misno slavlje s prigodnom propovijedi u 18 sati u župnoj crkvi. Ove godine akcija se provodi pod geslom "Vjera bez djela je mrtva" (Jak 25,2).

U Blatu se nalazi Svetište bl. Marije Propetog Petković, hrvatske blaženice koja je tijekom svog života pokazivala posebnu brigu za siromašne, do te mjere da je osobno išla prositi od vrata do vrata u Slavoniji i Vojvodini kako bi sa sestrama prehranila tristotinjak siromašne djece o kojima su se brinule te pružila pomoć svima koji bi zakucali na njihova vrata.

Tijekom korizmene akcije prikuplja se konkretna, novčana pomoć, ali se i nastoji senzibilizirati javnost u Hrvatskoj za solidarnost i zajedništvo s ljudima i Crkvom u BiH, poticanjem na međusobno pomaganje te njegovanjem susreta i uzajamnih posjeta vjernika.
Tijekom korizmene akcije vjernici, osim novčanoga, mogu dati i duhovni prilog, sudjelujući u molitvenom hodu koji organiziraju župe u brojnim nad/biskupijama u Hrvatskoj.

 

Pročitajte još

NI MI NISMO ODOLJELI Brojni Dubrovčani spustili se niz Lužu pod budnim okom HGSS-ovaca

Dulist

Želite postati padobranac? Javite se Aeroklubu Nimbus!

Dulist

NE PROPUSTITE TJEDAN KARIJERA ‘Komu pripada budućnost?’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija