Crna kronika

TJEDAN NA PROMETNICAMA Rekorder 77-godišnjak s 2,2 promila

Policija MUP

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 9 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 755 represivnih mjera od čega se mogu izdvojiti 332 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine i 17 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa su isključena 32 vozača i 9 vozila.

Prilikom nadzora prometa u četvrtak, 20. ožujka na Obali korčulanskih brodograditelja u Korčuli zaustavljen je 27-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja koji je tom prilikom upravljao automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Zbog počinjenog prometnog prekršaja vozač je uhićen i doveden na Prekršajni sud u Korčuli gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 14.700 kuna.

Najveća koncentracija alkohola od 2,20 g/kg izmjerena je 77-godišnjaku koji je upravljajući automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka u ponedjeljak, 17. ožujka oko 19,40 sati u Žuljanskoj ulici u Dubrovniku prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je doveden u prostorije policije gdje je zadržan do otriježnjenja, a zbog počinjenih prometnih prekršaja protiv njega je Prekršajnom sudu u Dubrovniku podnesen prekršajni nalog.

U četvrtak, 20. ožujka na području Postaje prometne policije Dubrovnik, te policijskih postaja Metković, Ploče i Korčula provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora zaštite pješaka kao jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu. Akcija, koja je bila usmjerena i na vozače automobila, rezultirala je sa 66 poduzetih mjera od čega 45 u odnosu na pješake i to najvećim dijelom upozorenja.

Iz PU dubrovačko-neretvanske pozivaju pješake da cestu prelaze samo na obilježenim pješačkim prijelazima, a vozače da poštuju prometne propise, prvenstveno prilagođavajući brzinu kretanja uvjetima na cesti.

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist