Crna kronika

TJEDAN NA CESTAMA Rekorder iz Srebrenog s 1,93 promila

MUP alkotest

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 10 prometnih nesreća u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 597 represivnih mjera od čega izdvajamo 254 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine i 23 mjere poduzete zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 25 vozača i 3 vozila.

Najveća koncentracija alkohola od 1,93 g/kg izmjerena je u ponedjeljak, 10. ožujka oko 1.30 u mjestu Srebreno u Župi dubrovačkoj i to 53-godišnjaku koji se osobnim automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka uključivao u promet preko pune crte. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, a tijekom jutra će uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Tijekom noći sa subote na nedjelju od 22 do 6 sati policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik te policijskih postaja Metković i Korčula proveli su preventivno represivnu akciju ‘Alkoholiziranost vozača’. Policija je tijekom akcije alkotestirala 213 vozača od kojih je njih 10 sankcionirano zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

U cilju podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, policija nastavlja s ovakvim i sličnim preventivno-represivnim aktivnostima.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist