Crna kronika

TJEDAN NA CESTAMA Jedna osoba smrtno stradala, iz prometa isključen 21 vozač

TJEDAN NA CESTAMA Jedna osoba smrtno stradala, iz prometa isključen 21 vozač

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 16 prometnih nesreća.

Radi s o jednoj prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 715 represivnih mjera od čega izdvajaju 278 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 12 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključen 21 vozač i 9 vozila.

Jednako tako, proteklog tjedna održana je preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na nadzor i sankcioniranje prekršaja pješaka i poštivanje obveza vozača prema pješacima. U samo jedno danu poduzeto je ukupno 80 mjera, od kojih 50 po akciji.

– Osim smanjenja broja prometnih nesreća i posljedica u kojima sudjeluju pješaci, cilj ove akcije bio je i ukazati pješacima na pravilno sudjelovanje u prometu, a vozačima na obvezu poštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima – navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist

Dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad u pritvoru

Dulist

NOVA MOKOŠICA U stanu 58-godišnjaka pronađena droga za preprodaju

Dulist