Natrag
19.3.2019 09:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

TJEDAN NA CESTAMA 10 prometnih, 4 lakše ozlijeđenih

7.4.2014 @ 16:59 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je deset prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a četiri lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 721 represivnu mjeru od čega izdvajamo 327 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 18 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 25 vozača i 5 vozila.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 5.travnja, oko 4.40 sati, na cesti Komolac-Brgat, 17-godišnji vozač je teže ozlijeđen. Naime, on je upravljajući automobilom, pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo udesno te prednjim desnim dijelom vozila udario u zid. Nakon pružene liječničke pomoći, vozač je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Tijekom noći sa subote na nedjelju 5./6. travnja, od 22 do 6 sati, na području Postaje prometne policije Dubrovnik te policijskih postaja Korčula i Metković, provedena je preventivno represivna akcija “Alkoholiziranost vozača”. Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ukupno je sankcionirano 12 vozača.

Za vrijeme trajanja ove akcije najveća koncentracija alkohola od 1,9 g/kg izmjerena je u nedjelju, 6.ožujka, oko 3.30 sati, u mjestu Čibača u Župi dubrovačkoj i to 30-godišnjaku koji se automobilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, kretao kolnikom D-8. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, nakon čega je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku.

U cilju podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, policija nastavlja s ovakvim i sličnim preventivno-represivnim aktivnostima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana