Kultura

TINO PATTIERA Najljepše operne arije i uvertire u petak ispred Katedrale

TINO PATTIERA Najljepše operne arije i uvertire u petak ispred Katedrale

Predavanjem o karijeri i životu Tina Pattiere koje su održali prof. Franica Vidović, Vido Peručić i Denis Ajduković, započeo je 13. međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“. U petak, 3. srpnja na rasporedu je koncert najljepših opernih arija i uvertira velikih skladatelja, a koji će se održati ispred Katedrale. Početak koncerta je u 21 sat.

Dubrovačkim simfonijski orkestrom će ravnati njegov šef dirigent Marc Tardue, dok će kao solistice nastupiti dvije renomirane operne dive. To su jedna od vodećih hrvatsko-slovenskih sopranistica danas iza koje su nastupi diljem Europe, Japana i Južne Amerike, Martina Zadro i naša proslavljena mezzosopranistica, nacionalna prvakinja HNK u Zagrebu, Dubravka Šeparović Mušović. Na programu je izbor najljepših opernih arija svjetskih i hrvatskih skladatelja kao što su Mozart, Rossini, Verdi, Bizet, Händel, Offenbach, Gotovac, I. Pl. Zajc i drugi.

Tako će publika imati priliku čuti uvertire i arije iz poznatih opera „Figarov pir“, „Seviljski brijač“, La Traviata“, „Carmen“, „Vesela udovica“, no naći će se na programu i solo pjesma „Domovini i ljubavi“, zatim Gotovčeva „Oda zemlji“ i brojne druge. Ulaznice za koncert opernih arija i uvertira dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra radnim danom od 9 do 14 sati, u Luži, agenciji Perla Adriatica na Pločama, gift shopu Dubravka te online putem sustava ulaznice.hr. Također, ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka koncerta na lokaciji.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist