Kultura

Tina Gverović i Siniša Ilić s učenicima UŠLS

U sklopu projekta Grad kandidat: Razotkrivanje koji se provodi u okviru pripreme kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. umjetnici Tina Gverović i Siniša Ilić u Dubrovniku su održali četverodnevnu radionicu s maturantima Slikarsko-dizajnerskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Zajednički rad “Skica dočeka” nastao na radionicama s učenicima predstavljen je u petak, 15. siječnja 2016. u Lazaretima.

Uz umjetnike na radionicama su sudjelovali učenici Anđela Bušurelo, Silvia Čeperković, Mara Piskulić, Mihaela Zlojić, Helena Radoš, Bruno Di Reda, Karmen Kovačić Karamatić i Haron Mehić te profesorica Ivana Dražić Selmani.

“Skica dočeka” rađena je na temu obale kao mjesta dočeka – dočekuju se pomorci, istraživači, putnici namjernici, trgovci ili od nedavno u najvećoj mjeri turisti. Obala je idealizirano mjesto na kojem se mašta o odlasku negdje drugo, o boljem sutra, o promjeni – mjesto na kojem se zamišlja i osmišljava budućnost. Osim rada s učenicima u prostorijama Umjetničke škole, umjetnici su održali i radionicu na Dančama kao mjestu koje ponajbolje odražava cijelu ideju “Skice dočeka”.
Skica kao format nudi prijedlog “dočeka” koji zamišlja današnja generacija mladih ljudi (srednjoškolaca) koja trenutno stvara i gradi sliku budućnosti.

Pročitajte još

Jedinstvena renesansna izložba stigla u obnovljeni samostan Gospe od Špilice na Lopudu

Dulist

OBNOVLJEN KNEŽEV DVOR U PRIDVORJU ‘Gospodski gaj’ iz kojeg su Konavlima vladali Gundulić i Palmotić

Iva Dedo

Završnica ciklusa barokne glazbe sa Sinkovskim koja se ne propušta

Dulist