Kultura

‘TIJELO PAMTI’ Laslo Pinter o utjecaju proživljenih emocija na tjelesni razvoj

'TIJELO PAMTI' Laslo Pinter o utjecaju proživljenih emocija na tjelesni razvoj

U Čitaonici Narodne knjižnice Grad održat će se predavanje Lasla Pintera ‘Tijelo pamti’ danas u 18 sati.

Laslo Pinter suosnivač je škole Centar za integrativni razvoj, EABP terapeut, a u predavanju će govoriti o važnosti rada s tijelom kao neizostavnim dijelom naše emocionalne, mentalne i duhovne cjeline.

Implicitna ili tjelesna memorija tiče se situacija kojih se ne možemo svjesno sjetiti, ali naše tjelesne i osjećajne reakcije i ponašanje jasno ukazuju da reagiramo iz sjećanja pohranjenog negdje dublje u nama. Te iracionalne uznemiravajuće reakcije koje nas obuzimaju su u stvari implicitno, tjelesno sjećanje na neku sličnu povrjeđujuću situaciju koja nam se dogodila u prošlosti, najčešće u najranijim godinama života, kada nam mozak još nije bio zreo za dugoročno pamćenje konkretnog događaja pa ga je zapamtio na način da slične situacije aktiviraju okidače tjelesne memorije na što reagiramo iracionalnom uznemirenošću, pri tome nesvjesni stvarnog uzroka vlastite uznemirenosti.

Uz najavljenu temu Laslo Pinter govorit će i o otvaranju škole Centra za integrativni razvoj u Dubrovniku, a samo predavanje ujedno je i uvod za radionicu ‘Tijelo pamti’ koja će se održati 9. ožujka (subota) od 9.30 do 14 sati.

Informacije i prijave: Olivera Drutter: 091 586 8107 ili oledrutter@yahoo.com

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist