Aktualno

TIJEKOM VIKENDA Pojačane aktivnosti policije povodom ‘Martinja’

TIJEKOM VIKENDA Pojačane aktivnosti policije povodom 'Martinja'

Tijekom ovog vikenda, povodom narodnog običaja krštenja mošta ‘Martinja’ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, policijski službenici prometne policije će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Već smo ranije najavljivali da policija do kraja godine nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. četiri glavne ubojice u prometu (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje mopeda i motocikala te ponavljače teških prometnih prekršaja – recidiviste.

U provođenje pojačanog nadzora uključen je maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Posebno napominjemo da su u prvih deset mjeseci 2018. godine, na nivou Republike Hrvatske vozači pod utjecajem alkohola prouzročili 3 359 prometnih nesreća, od kojih 56 prometne nesreće s poginulim osobama i 1 325 s ozlijeđenim osobama u kojima su 453 osobe teže, a 1 420 ih je lakše ozlijeđeno.

Pročitajte još

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist