Grad

TIHA POSTALA BUČNA Grad se oglušio o molbe građana

TIHA POSTALA BUČNA Grad se oglušio o molbe građana

Komunalni redari prošlog su petka u Tihoj ulici postavili dva stupića kako bi zapriječili stanarima parkiranje svojih vozila na dijelu freško namjenjenom za parkiranje motora. Grad Dubrovnik time je stavio točku na ‘i’ ove nelogične priče, u kojoj je Grad kako bi pomogao jednoj skupini građana (izmjestio parkirane motore s Brsalja kako bi olakšao pristup parkiralištu za invalide) išao na štetu druge skupine (Stanara Tihe ulice).
– Postavili su dva stupića, a jedan je s katancem jer je jedan od stanara odbio maknuti svoje vozilo. Htjeli su stupić staviti na sam ulaz u ulicu, ali su se valjda predomislili kad su vidjeli da će blokirati vozila stanara koja nisu na području parkirališta – kaže nam jedan od stanara Tihe ulice.
– Oni ne shvaćaju da su oni javni službenici i svoju plaću dobivaju iz našeg špaga. A meni će to novo parkiralište utjecati na slabiji promet u apartmanu. Sve to nema nikakvog smisla – dodaje naš sugovornik.
– Mi smo se pomirili s tim. Morali smo maknuti naša vozila, ništa nam drugo nije preostalo. Ipak, uvjereni smo kako će se ova odluka pokazati kao promašaj – govori drugi stanar Tihe, kojem će također motori brujati ‘pod nosom’.
– Nisu problem samo motori. Neku večer sam njih četvoricu uhvatio kako uriniraju pokraj mojih vrata, a bilo je i gorih scena. A sve to zbog nečije ideje da ovdje otvori parkiralište – ogorčeni su stanari Tihe ulice.
Podsjetimo, stanovnici ulica Brsalje, Tiha i Iza vrta početkom lipnja uputili su prosvjedno pismo s peticijom gradonačelniku Vlahušiću u kojem su tražili da odustane od ideje uvođenja parkirališta za motore u Tihoj ulici. Uslijedio je i sastanak s Vlahušićem, ali bez rezultata. Parkiralište je asfaltirano i označeno prometnim znakovima, motori uredno pristižu, a stanari gube na iznajmljivanju, ali i satima sna. I da ne zaboravimo, motori se i dalje parkiraju na Brsaljama.
Uskoro se može očekivati da će stanovnici Pila Odboru Gradskog vijeća za određivanje imena ulica i trgova da se ime ulice izmijeni iz Tihe u Bučnu.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist