DuList INUrednički izbor

THOMPSON ZAPJEVAO ZA DAN BRANITELJA Spektakl i ponos na Stradunu

THOMPSON ZAPJEVAO ZA DAN BRANITELJA Spektakl i ponos na Stradunu

‘Ovo smo pjevali i 1991. godine, idemo zajedno’, rekao je večeras na Stradunu Marko Perković Thompson i tada je krenula ‘Bojna Čavoglave’. Na njegovo ‘za dom’ publika je uglas odgovorila ‘spremni’.

Thompson je ovog petka zapjevao na Stradunu uz Dan dubrovačkih branitelja. Svoj koncert
pred mnogobrojnom publikom iz svih krajeva Lijepe naše započeo je pjesmom ‘Bog i Hrvati’, nakon koje je rekao kako je ovo jedan poseban dan ne samo za Dubrovnik, već za cijelu Hrvatsku.

Pozdravio je sve one koji su ga došli poslušati, posebno sve branitelje iz Splita, Vukovara i ostalih hrvatskih krajeva. Spomenuo je i naše generale koji su danas došli odati priznanje velikoj i slavnoj 163. dubrovačkoj brigadi.

-Lijepo proslavimo ovaj dan, pokušajmo dočarati i biti dostojni onog dana, 6. prosinca kojega ćemo svi pamtiti uvijek – rekao je Thompson.

Posebno je pozdravio HOS-ovce koji su ‘značili ovom gradu u Domovinskom ratu’, a pjesmu ‘Bijeli križ’ posvetio je dubrovačkim braniteljima.

Prema brojaču posjetitelja večeras je u povijesnoj jezgri bilo skoro 9 i pol tisuća ljudi. Koncert je, podsjetimo, organizirao Grad Dubrovnik kao poklon braniteljima i sugrađanima na dan kada se prisjećamo herojske obrane Grada 1991. godine.

Pročitajte još

‘UZALUD TI SVE’ Doris Kosović i Mia Dimšić izbacile zajedničku pjesmu

Dulist

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

TAKSISTI SLOŽNI Ima nas previše i treba uvesti reda!

Nora Di Leo