DuList IN

‘THE BEST CHEF’ Marijo Curić kandidat za listu najboljih šefova kuhinje na svijetu

'THE BEST CHEF' Marijo Curić kandidat za listu najboljih šefova kuhinje na svijetu

Chef dubrovačkog Restauranta 360 Marijo Curić našao se na popisu hrvatskih kandidata za 2019. godinu izbora The Best Chef. Imena sto najboljih chefova probiru se s popisa 400 svjetskih chefova, a ove godine se uz Curića na listi našao i chef šibenskog restorana Pelegrini Rudolf Štefan.

Marijo Curić je na poziciji Executive chefa od 2015. godine, a u kuhinji restorana 360 Dubrovnik radi od 2007., sa samo jednim prekidom od godinu dana. Njegovu bi gastronomiju bilo najispravnije definirati kao tehnički vrlo moderno kuhanje na zasadama stare francuske škole, s fokusom na tradicionalnim, domaćim okusima.

Zbog činjenice da se restoran nalazi u gradu koji je u hrvatskim razmjerima najizloženiji dolasku internacionalnih gostiju visokih i vrlo visokih gastronomskih standarda oblikovanih Michelinovim vrijednosnim sistemom, Marijo Curić svoju inspiraciju i tehničko usavršavanje prakticira stažiranjem u restoranima s 1 ili 2 Michelinove zvjezdice. Ove godine bio je kod Philipa Howarda (Elistan Street, prošle zime Yu Sugimota (The Square), inače dugogodišnjeg chefa pariškog Le Meuricea, prije toga kod Marcusa Wereinga u restoranu Marcus. Stažirao je i kod Enrica Bartolinija restoran Devero u Milanu. Marijo Curić u kuhinji koja svake večeri posluži u prosjeku 120 do 150 osoba zapošljava 18 kuhara i pomoćnih kuhara te pastry chefa, piše Jutarnji.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist