Crna kronika

Teže ozlijeđeni motociklisti u Dubrovniku i na Korčuli

Teže ozlijeđeni motociklisti u Dubrovniku i na Korčuli

Teške tjelesne ozljede zadobio je 51-godišnji vozač motocikla u prometnoj nesreći koja se u petak, 20. srpnja dogodila u ulici Iva Dulčića.

Prema izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, do prometne nesreće je došlo kada je 51-godišnji vozač motocikla, izvršio radnju skretanja na autobusnu postaju sa sjeverne strane kolnika te potom započeo s radnjom uključivanja u promet na kolnik ulice Iva Dulčića u namjeri skretanja u Mostarsku ulicu.

Pri tome se nije uvjerio da navedenu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, poradi čega je u lijevi bočni dio njegova motocikla udario drugi motockl kojim je 24-godišnji vozač upravljao u istom smjeru, krečući se sjevernom kolničkom trakom. 51-godišnji vozač prvonavedenog motocikla pri padu je zadobio teže ozljede, dok je 24-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede. 51-godišnji vozač motocikla koji je skrivio ovu prometnu nezgodu bit će prekršajno procesuiran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

-Ispričavamo se 24-godišnjem motociklisti koji nije počinio prekršaj pretjecanja preko pune uzdužne crte kako je to navedeno u prvom priopćenju – ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u ispravljenom izvješću.

Dva dana kasnije, u prometnoj nesreći na Korčuli također je teže ozlijeđen motociklist. Naime, 61-godišnji motociklist je, uslijed nedržanja potrebnog razmaka, prednjim dijelom motocikla udario u zadnji dio osobnog vozila koje se kretalo ispred njega. Zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda zbrinut je u Kliničkom bolničkom centru Split.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist