Vaše vijesti

Teo Trostmann: Otkrivenje po Ivanu

Teo Trostmann: Otkrivenje po Ivanu

Dužnost mi je javno se ograditi od inicijative dr. don Ivana Grubišića da se vjeronauk makne iz škola. Ne želim se baviti našim političkim partnerstvom, u kojem sam munjevito prošao faze od blage sumnje do totalnog razočaranja u lik i djelo splitskog svećenika.

Očekivao sam da će skromni,inteligentni i u puku omiljeni svećenik pokrenuti treći put van SDP-a i HDZ-a, da će odgovoriti na važna socijalna, ekonomska i administrativna pitanja jednim civiliziranim, znanstvenim, humanističkim i umjerenim načinom – da će biti nadasve čovjek dijaloga i pomiritelj duboko podijeljenoga hrvatskoga društva,kao čovjek koji je oprostio ubojicama svoga brata i oca.
 Umjesto toga don se mumificirao u saboru,ustupio mjesto gradonačelnika Splita SDP -ovcu Baldasaru,i u vrlo brzom roku sebe gurnuo u prvi plan a odbacio sve koji bilo kako strše.

Akcijom za potiskivanje vjeronauka iz škola on se svjetonazorski pridružuje Milanovićevoj struji u SDP-u, otvara nove podjele, i društvu u kojem su dominantne tradicionalne vrijednosti nameće liberalne ideje koje jednostavno neće u hrvatskom narodu proći i koje su u suprotnost sa naukom Crkve kojoj cijeli život pripada.

Mjesto i vrijeme pokazuju da se ponaša(vjerojatno nesvjesno)kao SDP-ov satelit.

Štogod ja mislio o vjeronauku u školi, mislim da je građanska hrabrost zapitati se o ulozi hrvatskih misija u imperijalističkim NATO operacijama, odnosu vlasti prema radnicima, seljacima, učiteljima, obrtnicima, profesorima, pomoći mladim bračnim parovima da dođu do vlastitog stana
reagirati na uzurpaciju u svezi projekta Srđ i ogromne troškove infrastrukture za račun stranog biznismena,reagirati na način kako se uništava INA, npr.izlaženjem te kompanije iz Sirije, ili prodajom iste MOL-u.

Nije reagirao ni na Čačićeve megaprojekte,niti na slučaj Perković,niti na nepotrebne troškove kada se nije spojilo lokalne izbore sa referendumom o EU,a u Gradu i sa referendumom o Srđu.

Nisam želio napadati javno don Ivana,čak sam ga i u prijateljskom pismu savjetovao da dostojanstveno izađe iz politike – namjesto toga razumnoga i u skladu sa rezultatima politike SGEH u Splitu logičnog izbora don Ivan teško narušava dostojanstvo sebe kao svećenika i čovjeka, kao i mene, bivšeg koordinatora koji mu je u Dubrovniku i Konavlima donio skromnih 7 posto glasova građana.
Pametan čovjek zna kome služi politika divide et impera.

Mudrac nudi nove putove, a ne stare podjele.
                                                       
profesor Teo Trostmann

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist