Natrag
24.4.2019 02:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

TEMATSKE CESTE Nakon vinskog carstva na Pelješcu, slijedi Neretva!

28.7.2014 @ 22:44 Dulist Županija

Podijelite:

Danas je održan radni sastanak o uspostavi tematske turističke ceste za dolinu Neretve.

Dubrovačko-neretvanska županija je donijela Pravilnik o uspostavljanju tematskih turističkih cesta na području županije, a do sada je uspostavljena tematska turistička cesta Pelješac – vinsko carstvo.

Po istom načelu uspostaviti će se i tematska turistička cesta u Neretvi, a nakon obilaska potencijalnih sudionika slijedi osmišljavanje i izrada promotivnih materijala, web stranice te obilježavanje smeđom signalizacijom. Uspostava ceste u Neretvi financira se iz EU projekta kojem je nositelj DUNEA.

Na sastanku su sudjelovali župan Nikola Dobroslavić, direktorica županijske razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnik za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić,
gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, načelnik Općine Pojezerje Boro Dominiković, predsjednica Hrvatske gospodarske komore DNŽ Terezina Orlić, predstavnici turističke zajednice DNŽ, Lokalne akcijske grupe Neretva te jedinica lokalne samouprave i turističkih zajednica s područja doline Neretve.

Ovom prilikom župan Dobroslavić otvorio je i vinoteku u hotelu Merlot koja je uspostavljena kroz suradnju udruga vinara Neretve i Komarne i LAG Neretva. U vinoteci su zastupljeni vinari iz vinogorja Neretva i vinogorja Komarna, a posjetitelji mogu kušati i kupiti lokalna vina. Ovo je još jedna ponuda kojom se nastoji promovirati i potaknuti prodaju lokalnih i autohtonih proizvoda, a vinoteka će biti jedan od sadržaja na tematskoj turističkoj cesti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana