Natrag
20.2.2019 23:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Teatrin darovao dva aspiratora Pedijatriji

2.5.2012 @ 10:21 Baldo Marunčić Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

Glumci kazališta Teatrin Dubrovnik predali su danas osoblju Dječjeg odjela Opće bolnice Dubrovnik dva prijenosna aspiratora.

Glumac Ivica Barišić kazao je kako su svi sudionici u predstavi dali sve od sebe kako bi humanitarna akcija bila izvedena što bolje.
– Poklanjamo vam ove aparate od srca za djecu, a dabogda se nikada ne upotrijebili – kazao je Barišić.

Glumica Mima Brautović rekla je kako bi ovakvih akcija u današnja vremena trebalo biti više.
– Ja se lijepo osijećam kad s bilo čime pomognem, a nadasven kad je riječ o djeci koja su naša budućnost. Jako mi je drago da sam u ove svrhe odigrala predstavu. Ako bude nova predstava opet ćemo se ovdje sresti – kazala je Brautović.

Glumac Edi Jertec istaknuo je kako Teatrin neće stati na ovome, već namjeravaju pokloniti Dječjem odjelu predstavu i „provati ih u njihovim tešjim danima barem malo razveseliti“.

Šefica Dječjeg odjela mr.sc. Marija Radonić zahvalila se glumcima na daru, ali i ideji.
– Kontinuitet doniranja Dječjeg odjela traje neprekidno već deset godina. Riječ je o dva prijenosna aspiratora, koji pomažu svoj djeci s problemom disanja koja teško animiraju sekret iz dišnih puteva. Ali ne samo kod bolesti dišnih puteva, već i kod traume glave i drugim stanjima u kojima je to potrebno.

Aspiratori se koriste, kaže Radonić, kada djeca nisu uz krevet, već trebaju ići na dijagnostičke preglede, posebno prilikom prijevoza u teškom stanju.

– Ovo nam je velika pomoć jer je ovo neophodan aparat. Posebno je lijepo što su dva, jer nitko ne voli situaciju da se jedan pokvari a nemate zamjenu – istaknula je Radonić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana