Kultura

Teatar sprema deset dana programa na čarobnom Bokaru

Teatar sprema deset dana programa na čarobnom Bokaru

Kazalište Marina Držića u novu sezonu ulazi s današnjim danom – 1. rujna, a sve do 9. rujna program će se izvoditi na tvrđavi Bokar.

Čarobna tvrđava ugostit će umjetnike na malim zidinama, a prvi događaj u nizu je večerašnji koncert Alena Čelića (iz banda New Gondoliers). Njihova glazba otkriva razne utjecaje, ali moglo bi se reći kako je najviše na tragu alternativnog countryja / americane. Kantautorski koncert započinje u 21h.

Program na Bokaru usmjeren je ponajviše na izvedbe uspješnice “Orfej sluša radio” autorice Pavlice Bajsić Brazzoduro. Predstava radiofonijskog teatra igrat će tako 2. / 4. / 5. / 6. / 8. / 9. rujna s početkom u 21 sat.

Sve izvedbe su ograničenog broja mjesta zbog specifičnosti lokacije. Glavne uloge u predstavi igraju Frano Mašković i Marija Šegvić, a Orfej u produkciji KMD-a uspješno spaja mit, ars akustiku i radiofoniju, modernu tehnologiju, video projekcije i prije svega klasičan teatar koji se odigrava u ambijentu magičnih dubrovačkih zidina i katakombi koje kriju mnoštvo tajni.

Na istoj lokaciji 7. rujna će se održati zajednički koncert kantautorica Lovely Quinces (Dunja Ercegović) i Luce (Lucija Ćustić) s početkom u 21h. Lovely Quinces javnosti se predstavila 2012. godine prvim singlom “Wrong House” i odmah privukla mnoštvo interesa publike i kritike. Do danas je objavila EP “No room for us” te prvi dio planiranog albuma koji je nazvan “Meet me in Moscow part1”. Luce u goste dolazi u tijeku promocije aktualnog singla “Vraćam se”, koji ujedno najavljuje prvi dugosvirajući album te se planira objaviti krajem 2017.

Više informacija na službenim kanalima KMD-a: www.kmd.hr / tel. br. blagajne (020) 321 088 / e-mail: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist