Kultura

Teatar Lero: Libro svetog Vlaha u Lazaretima

U prostoru Teatra Lero u Lazaretima, u subotu 22.10.2016.godine s početkom u 17 sati, održat će se scensko pripovjedanje “Libro svetog Vlaha”,namijenjen dječjem uzrastu od 5 do 15 godina.

‘Čuj, sveti Vlaho, / naše molitve glas! / Dubrovnik čuvaj svoj, / čuvaj sve nas!’ – Tako Dubrovnik pjeva o svom svecu zaštitniku stoljećima. Tako svi mi slavimo sveca zaštitnika grada kojeg Sveti Vlaho drži u svojoj lijevoj ruci. I nježno nas ljulja. I pazi, i ljubi i čuva. A Dubrovčani mu uzvračaju molitvama, pjesmom, spomenima i dobrim željama u kojima prepoznaju svoj san o skladu i ljepoti Grada koji nas čini sretnim i spokojnim. Jer znamo tko je uvijek s nama. I kada trčimo Stradunom, kada idemo u vrtić, izlazimo iz škole, šetamo s mamama i tatama a oni s našim bakama i djedovima. I sve nas pazi Sveti Vlaho. Kako on to može? Kako sve to uspijeva? Odakle mu takva moć? U Dubrovniku se za knjigu kaže da je libro. Svako libro u sebi krije tajne, čuva priče. S Lerom ćemo zamisliti da imamo to libro debelih korica od dugih godina, otvorit ćemo ga, listati i ispričati priču Svetog Vlaha. Ćuvajući to posebno libro u srcima.

Jasna Held, rođena je u Dubrovniku. Od 1994. godine nastupa kao pripovjedačica bajki, priča i lutkarica. Sudjeluje na susretu Europskih pripovjedača bajki EPOS u Njemačkoj, gostuje u Austriji, Verlikoj Britaniji i Španjolskoj. Poznati pripovjedački teatar CRICKCRACK CLUB 2005. preporučio ju je među deset ponajboljih europskih pripovjedača. Pripovjedajući bajke i s lutkarskim izvedbama predstavila se na BOK Festivalu u Bjelovaru, Legendfestu u Istri i na Ogulinskom festivalu bajki gdje redovito nastupa od 2009. godine. Od 2007. članica je Hrvatskog centra za dramski odgoj. Članica je Studentskog teatra Lero od 1976. godine i do sada sudjelovala je u dvadesetak Lerovih predstava, projekata i raznih drugih programa. U sklopu Lerovog programa za najmlađe ostvarila je bajki: Bus ruzmarina, Tri zlatne jabuke i Čupoglava.

Cijena ulaznice je 10 kuna i može se kupiti trideset minuta prija početka izvedbe. Pripovjeda: Jasna Held / Priredio i izabrao tekstove: Davor Mojaš / Scenografija i kostimografija: Lerovci / Svjetlo, ton i tehničko vodstvo: Mato Brnjić / Organizacija: Ksenija Medović / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

Pročitajte još

‘KAKVA MAJKA, TAKVA KĆI’ Duodrama o djetinjstvu i mladenačkim danima Marije Jurić Zagorke

Dulist

U ZAGREBU Predstavljanje ‘Sabranih pjesama I. – VI.’ Luka Paljetka

Dulist

IZLOŽBA ‘LJEPOTA LAŽNOG SJAJA’ Pogledajte krivotvorine Picassa i Dalija u Lazaretima

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija