Natrag
23.4.2019 18:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

TEATAR EXIT Kontroverzni Isus u očima čuvara Damira

3.4.2014 @ 21:50 Mia Njavro Kultura
7;7

Podijelite:

Četvrtak navečer u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik bio je rezerviran za kazališnu adaptaciju kontroverznog djela Nicka Hornbya ‘Nipple Jesus’, monodrame koju izvodi Damir Poljičak iz Teatra Exit.

Poljičak se u ulozi muzejskog čuvara nalazi ispred neobičnog ‘Izloška br. 49’, djela koje prikazuje Isusa koji bi mnoge mogao uvrijediti, onoga sastavljenog od tisuću sličica nagih ženskih grudi. Suočen sa šokantnim djelom, čuvar Damir do kraja monodrame uspijeva braniti djelo od kritika zgrožene javnosti, istovremeno mijenjajući svoje stavove i promišljanja… Također, Damir promišlja umjetnost općenito, te svoju zašitatsku ulogu počinje shvaćati (previše) osobno.

‘Izložak br. 49’ predstava je koja istovremeno zabavlja i anagažira, ali i educira, otkrivajući kakvo je mjesto muzej iz perspektive čuvara…

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana