Natrag
18.2.2019 03:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Taxi skuplji – osim ako nemate Libertasov pokaz

27.11.2013 @ 12:23 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Uoči subotnje sjednice Gradskog vijeća u Maloj vijećnici danas je održan kolegij gradonačelnika na kojem su obrazložene neke od točaka koje će se naći pred vijećnicima.

Najveći interes javnosti već ranije izazvalo je povećanje cijena taxi prijevoza.
-Cijene se povećavaju tako da će start od sada koštati umjesto 25, 27 kuna, a cijena po kilometru biti će umjesto 8, devet kuna. Za domaće stanovništvo uvodi se popust od pedeset posto, ali samo uz Libertasov pokaz – rekao je pročelnik za turizam i poduzetništvo, Milan Perić.

– Grad će sufinancirati nabavku terminala u taxijima tako da se može platiti i karticom, i druge stvari koje su im potrebne za fiskalnu kasu To će biti plaćeno iz njihove koncesije. Radimo na tome da se Libertasom može platiti i negdje do 100 kuna. Kad samo jedan od putnika ima pokaz cijena pada 50 posto – rekao je pak gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić te dodao kako će se cijena koncesije smanjivati ako građani budu koristili te usluge.

Osim toga treba naglasiti i kako će se raspisati i natječaj za nove koncesije njih 20-ak, a uvodi se i povjerenstvo za nadzor usluge taksista.
– To povjerenstvo će moći skidati licence na tjedan, dva, mjesec ii trajno. Svaki prekršaj, a time se podrazumijeva i odbijanje vožnje za Dubrovčane. Nakon nekoliko takvih prekršaja oduzima se licenca – rekao je Vlahušić, te na naš upit odgovorio kako neće doći do povećanja cijena prije nego se steknu mogućnosti za povoljniju vožnju građanima.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana