Sport

‘TATA JE NAJPONOSNIJI’ Roko Prkačin najmlađi kapetan u povijesti Cibone!

'TATA JE NAJPONOSNIJI' Roko Prkačin najmlađi kapetan u povijesti Cibone!

Dubrovčanin Roko Prkačin je sa svojih 17 godina i 10 mjeseci najmlađi Cibonin kapetan u povijesti kluba. Objavljeno je na konferenciji za medije ovog hrvatskog košarkaškog kluba. Prvi put se događa u Ciboni, a raritet je i u svijetu sporta, da su u istom klubu kapetanom bili otac (Nikša) i sin, navode iz Cibone.
-Mislim da je otac sad najponosniji u ovoj situaciji. On mi je dao puno savjeta. Mislim da sam puno mogao naučiti i od Marina jer sam s njim proveo puno vremena. Imali smo blizak odnos, čak smo bili i cimeri. Probat ću od obojice uzeti po nešto i biti bolji od obojice (smijeh). Ovo je za mene velika čast! – rekao je Roko na konferenciji za medije.
Marin Rozić, sportski direktor Cibone rekao je kako je nakon što je desetak godina obnašao časnu dužnost kapetana Cibone, na što će biti ponosan do kraja života, došlo vrijeme da vrpcu preda nekom drugom.
-Kad smo razgovarali tko bi to trebao biti, odgovor je bio jednoglasan. Predajem je jednom sjajnom mladom čovjeku koji je dobro odgojen, o njegovom talentu su ispričane priče. Njegov otac je isto bio kapetan Cibone i sigurno da će on svojim primjerom i talentom odlično voditi ovu talentiranu momčad Cibone. O Roku znate manje-više sve. To je dečko koji živi Zagreb, kojem je Cibona u krvi. Predajem mu ovu časnu ulogu i vjerujem da će se jako dobro snaći. Želim mu puno sreće, puno pobjeda i puno ovih slika s ‘kantama’ u rukama. Tako da evo, pred vama je novi kapetan Cibone Roko Prkačin – rekao je Rozić.
Trener Ivan Velić rekao je kako funkcija kapetana nije lagana, ali da će Roko imati ogromnu podršku iskusnijih igrača koji će mu sigurno olakšati tu ulogu koju ima.
-S tim dolaze i obaveze i odgovornost tako da stalno naglašavam da smo tim, jedna dobra obitelj, dobro funkcioniramo i ne sumnjam da će Roko to odraditi kako spada. Imat će podršku svih nas i u trenucima kada bude teško. Nadam se da će takvih biti što manje, a što više onih s osvojenim trofejima – rekao je trener.

Izvor: KK Cibona

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr