Aktualno

Tarbuk preuzima glazbeni program

Tarbuk preuzima glazbeni program

Ivica Prlender, bivši intendant Dubrovačkih ljetnih igara, zatražio je razrješenje s funkcije ravnatelja ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre, budući je njegov uvjet na početku mandata bio da i manifestaciju i ustanovu vodi jedna osoba.

Podsjetimo, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić za intendanta Dubrovačkih ljetnih igara imenovala je zagrebačkog redatelja Krešimira Dolenčića, a nedavno je za ravnatelja glazbenog programa Igara imenovan Mladen Tarbuk.

– To je jedna pozicija koja je artikulirana 2002. u potpunom drukčijim uvjetima dugova i ludila. Početkom nove godine izvijestio sam Upravno vijeće, gradonačelnika i Gradsko vijeće koje me biralo, te sam zatražio razrješenje. Sad je uobičajeni zakonski postupak da Upravno vijeće raspiše javni natječaj i da se izabere novi ravnatelj. Hoće li se gospodin Dolenčić javiti ne znam, ali ne vjerujem da je on za to zainteresiran – rekao nam je Prlender.

Sada je potez na Gradu pod čijom je ingerencijom ustanova u kulturi, stoga je za očekivati raspisivanje natječaja i usuglašavanje Gradskog vijeća oko novog ravnatelja.

Imenovanjem Krešimira Dolenčića na mjesto intendanta, a nedavno i Mladena Tarbuka za ravnatelja glazbenog programa Igara, ostala su upražnjena dva mjesta člana Festivalskog vijeća Dubrovačkih ljetnih igara. Podsjetimo, Mladen Tarbuk je 2004. bio osumnjičen i za malverzacije dok je obavljao dužnost intendanta zagrebačkoga Hrvatskog narodnoga kazališta. 

– Nažalost trivijalizira se u kojekakvim situacijama, bez uvažavanja činjenica da niste krivi dok niste osuđeni. Prema tome, raznorazne glasine vezane za njega kad je bio intendan HNK ne držim relevantnim, davno je završio taj mandat. Mislim da je neprihvatljivo nekoga diskvalificirati zbog glasina. Inače, intendant ima pravo ministrici kulture predložiti svoje suradnike, i Dolenčić je predložio svoje suradnike, kao što sam ja imao odriješene ruke u formiranju svog tima u svih ovih 11 godina. Tarbuk je osoba koja ima ne malo iskustvo kao glazbenik, a komentari prije nego se vide rezultati su suvišni. On je osoba čija kompetencija ne dolazi u sumnju, i kao glazbenika i kao umjetnika. Radi se o ozbiljnom čovjeku, a festivalski program tek treba donijeti – rekao nam je Prlender.

Pretprogram Dubrovačkih ljetnih igara već tradicionalno, bit će predstavljen u vrijeme Feste svetoga Vlaha.

 
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist