Kultura

Tara Horvat i DSO u Kneževu dvoru

Tara Horvat i DSO u Kneževu dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u petak 7. lipnja u atriju Kneževa dvora u 21.00 sat.

Orkestrom će ravnati dirigent Mladen Tarbuk, a kao solistica će nastupiti mlada violinistica Tara Horvat. Na programu je F.B. Mendelssohn:  Hebridi, Fingalova spilja, op. 26., predigra , F.B. Mendelssohn :  Koncert za violinu i orkestar u  e molu, op. 64, R. Wagner:  Siegfried idila, Richard Wagner, 200. obljetnica rođenja
 
„Ime violinistice Tare Horvat treba zapamtiti!“ riječi su glazbene kritičarke Z. Weber kojima je ona u dnevnom listu Vjesnik popratila Tarin nastup sa Zagrebačkom filharmonijom u KD V. Lisinskog, izvedbom Koncerta za violinu i orkestar u D – duru P. I. Čajkovskog. Kao solistica Tara je već nastupala u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra Muzičke akademije u Zagrebu, Gudačkog orkestra GU Elly Bašić, a u sklopu seminara u Weimaru odabrana je za javnu probu s Jenskom filharmonijom. Tara se ističe i nizom recitala održanih u zemlji i inozemstvu.

Trostruka državna pobjednica u svojoj kategoriji, Tara je na domaćim i međunarodnim natjecanjima osvojila 10 prvih nagrada od kojih su najznačajnije prva nagrada i nagrada Apsolutnog pobjednika na Međunarodnom natjecanju „Luigi Zanuccoli“ 2010. godine, prva nagrada na Hrvatskom državnom natjecanju 2012. godine te  prva nagrada na međunarodnom natjecanju „Musica insieme“. Dobitnica je i Dekanove nagrade.
 

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist